Υπόθεση Σκριπάλ: Η Μάλτα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στη Μόσχα για διαβουλεύσεις

Η Μάλτα ανακάλεσε σήμερα τον πρεσβευτή της στη Ρωσία για διαβουλεύσεις, με αφορμή την υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στο Σάλσμπερι της Βρετανίας.

"Η κυβέρνηση της Μάλτας καταδικάζει την επίθεση στο Σάλσμπερι με τον εντονότερο δυνατό τρόπο και συμφωνεί με την εκτίμηση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου ότι είναι πολύ πιθανόν να ευθύνεται η Ρωσική Ομοσπονδία" ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Η Μάλτα αποφάσισε να μην ακολουθήσει

το παράδειγμα άλλων 19 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απέλασαν Ρώσους διπλωμάτες, σημειώνοντας ότι μια τέτοια ενέργεια ουσιαστικά "θα τερμάτιζε τις διπλωματικές σχέσεις" της Βαλέτας με τη Μόσχα, δεδομένου του μικρού αριθμού των Ρώσων διπλωματών στο νησί.

Νωρίτερα σήμερα το Λουξεμβούργο ανακοίνωσε επίσης ότι ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή του στη Μόσχα αφού αποφάσισε να μην απελάσει Ρώσους διπλωμάτες.

Το τελευταίο διάστημα η Μάλτα προσπαθούσε να βελτιώσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία, κυρίως μέσω του τουρισμού και οργανώνοντας μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα