Υπόθεση C4I: Ο Γιάννος πήρε μίζες εκατομμυρίων υποστηρίζει ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών Βασιλάκος

Τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας Γιάννο Παπαντωνίου «καίει» η δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή και αφορά την υπόθεση ανάθεσης του C4I στην αμερικανική εταιρεία SAIC.

Σύμφωνα με πληροφορίες τον πρώην υπουργό εμπλέκει ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Ευάγγελος Βασιλάκος ο οποίος στις 5 Νοεμβρίου 2018 εμφανίστηκε στον αρμόδιο ανακριτική και συνέδεσε τον πρώην υπουργό με μίζες για το C4I.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι οι

αναφορές του κ. Βασιλάκου στηρίζονται αποκλειστικά σε εκτιμήσεις.

Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας επισημαίνει ότι σύμφωνα με την εμπειρία του ο παράνομος χρηματισμός γινόταν μέσω των συμβάσεων αντισταθμιστικών ωφελημάτων (Α/Ω) και προσθέτει ότι κατά τις εκτιμήσεις του ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου δωροδοκήθηκε με ποσό τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος επισημαίνει δε ότι πιστεύει ότι γνώση της παράνομης συναλλαγής είχε και ο τότε πρωθυπουργός Κωστας Σημίτης.

Εκτός αυτών, στην δικογραφία που ξεπερνά τις 20.000 σελίδες περιλαμβάνεται και το περίφημο ημερολόγιο της κυρίας Αικατερίνης Τσακάλου, γραμματέως του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Hellas Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Το σύνολο του περιεχομένου του ημερολογίου Τσακάλου είχε δει το φως της δημοσιότητας σε εκτεταμένα ρεπορτάζ την περίοδο 2010 – 2011 κατά την διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που ερεύνησε τα «μαύρα» ταμεία της εταιρείας. Το επίμαχο υλικό είχε προκαλέσει εντυπώσεις καθώς περιλαμβάνει καταγραφές για ραντεβού και επαφές του κ. Χριστοφοράκου με παράγοντες του πολιτικού συστήματος της εποχής, αλλά δεν βοήθησε επι τις ουσίας τις έρευνες καθώς δεν περιελάμβανε τραπεζικούς λογαριασμούς ή ενδείξεις για παράνομο χρηματισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα