Ξεπέρασε τα $75 το πετρέλαιο - Στάση αναμονής από Σαουδάραβες

Ξεπέρασε τα 75 δολάρια ανά βαρέλι το μπρεντ για πρώτη φορά από τον περασμένο Οκτώβριο, στον απόηχο της απόφασης των ΗΠΑ να τερματίσουν τις εξαιρέσεις για εισαγωγή ιρανικού πετρελαίου – γεγονός που συνεχίζει να δίνει ώθηση στις τιμές.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια αυξήθηκαν κατά 1,05% ή 78 σεντς στα 75,35 δολ/βαρέλι, ενισχυόμενο για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Το συμβόλαιο για το αμερικανικό αργό παράδοσης Ιουνίου

διαπραγματεύεται στα 66,17 δολ/βαρέλι με άνοδο 0,42% ή 28 σεντς.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι η χώρα του δεν βλέπει την ανάγκη άμεσης ανάληψης δράσης στην αγορά πετρελαίου, μετά την απόφαση των ΗΠΑ.
Στο μεταξύ, τα αμερικανικά αποθέματα αυξήθηκαν κατά 5,48 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, έναντι πρόβλεψης του Bloomberg για αύξηση κατά 1 εκατ. βαρέλια.

Το μπρεντ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει αύριο μια κερδοφόρα εβδομάδα για πέμπτη φορά στη σειρά παρά το γεγονός ότι η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων επιβράδυνε αυτό το ράλι.

Τώρα, οι επενδυτές περιμένουν να δουν πώς θα αντιδράσει ο ΟΠΕΚ, με τη λήξη των εξαιρέσεων χωρών από τις αμερικανικές κυρώσεις, στις 2 Μαΐου.

«Αν οι εξαγωγές του Ιράν εκμηδενιστούν, αυτό θα σημάνει ένα εκατ. βαρέλια λιγότερα την ημέρα στην αγορά και η Σαουδική Αραβία δεν φαίνεται να βιάζεται να τα αντικαταστήσει», αναφέρει ο Tamas Varga, αναλυτής της PVM Oil Associates Ltd. «Αυτή τη στιγμή, βλέπουμε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα η αγορά θα είναι ακόμα πιο σφιχτή από ό,τι είναι τώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα