Βρυξέλλες: Συναγερμός για ύποπτο με εκρηκτικά

Αντιτρομοκρατική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στις Βρυξέλλες, καθώς ένας άνδρας που φοράει χειμερινό πανωφόρι από το οποίο διακρίνονται «καλώδια» προκάλεσε το «συναγερμό» με δυνάμεις της αστυνομίας και ειδικούς πυροτεχνουργούς να έχουν σπεύσει στην Πλας ντε λα Μονέ.

Ισχυρές είναι οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει την περιοχή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας των Βρυξελλών, Ιλς Βαν Ντε Κιρ.

Σειρήνες

περιπολικών ακούγονται στην περιοχή. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, αστυνομικοί χρησιμοποίησαν μεγάφωνο λέγοντας στην αγγλική γλώσσα : «Βγείτε έξω με τα χέρια ψηλά».

Αρχικά, οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες καθώς αναφορές ήθελαν τον ύποπτο να έχει συλληφθεί, εντούτοις σύμφωνα με νεότερα στοιχεία ο άνδρας είναι «περικυκλωμένος» από τους αστυνομικούς.

Νωρίτερα, η Europol είχε προειδοποιήσει ότι, μετά τις επιθέσεις της Νίκαιας και του Βίρτσμπουργκ, θα υπάρξουν νέα τρομοκρατικά κτυπήματα στη γηραιά ήπειρο.

«Οι επιθέσεις από μεμονωμένους δράστες , όπως στη Νίκαια και το Βίρτσμπουργκ της Γερμανίας, είναι πλέον μία αγαπημένη τακτική του Ισλαμικό Κράτους ( ISIS ), καθώς και της Αλ Κάιντα», σύμφωνα με μια ανάλυση που δημοσιεύθηκε στη Χάγη για τις πρόσφατες επιθέσεις των ισλαμιστών τρομοκρατών.

Λίγες ώρες πριν την προειδοποίηση της Europol, και η Γερμανία έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για νέα κτυπήματα στο έδαφός της.

«Η χώρα της Ανγκελα Μέρκελ βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο επιθέσεων από μοναχικούς λύκους αντίστοιχη με αυτή που που πραγματοποίησε ο 17χρονος με τσεκούρι κατά επιβατών τρένου το βράδυ της Δευτέρας», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ. «Όπως σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γερμανία είναι επίσης στόχος της διεθνούς τρομοκρατίας. Κατά συνέπεια, έχω πει εδώ και καιρό, ότι η κατάσταση είναι σοβαρή» δήλωσε στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι ο δράστης της επίθεσης στο γερμανικό τρένο καταγόταν μάλλον από το Πακιστάν, παρά από το Αφγανιστάν, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα