Βρήκαν γιατί πεθαίνουν οι αστροναύτες

Οι περισσότεροι αστροναύτες των αποστολών Apollo που έφτασαν πρώτοι στο φεγγάρι πέθαναν ή είχαν προβλήματα με την καρδιά τους εξαιτίας της ραδιενέργειας στα βάθη του διαστήματος που αυξάνει πέντε φορές της πιθανότητες καρδιακής νόσου, δείχνει νέα έρευνα.

Σύμφωνα με τον Michael Delp, καθηγητή του College of Human Sciences στην Αϊόβα, είναι λίγα αυτά που γνωρίζουν οι επιστήμονες για την επίδραση που έχει η ραδιενέργεια στο βαθύ διάστημα στην υγεία του ανθρώπου.

Η

έρευνα αποκάλυψε ότι περίπου το 43% των αστροναυτών των αποστολών του Apollo είχαν καρδιακά προβλήματα.

Από τους 24 αστροναύτες που πέταξαν στο διάστημα στις αποστολές στο φεγγάρι του Apollo, οι οκτώ πέθαναν και οι 7 ασθένησαν από την καρδιά τους.

Η NASA ετοιμάζεται έως το 2030 να στείλει ανθρώπους στον Άρη και η συγκεκριμένη μελέτη αναμένεται να ληφθεί σοβαρά από τους επιστήμονες της αμερικανικής διαστημικής εταιρείας.

To πρόγραμμα Apollo περιλάμβανε 11 επανδρωμένες πτήσεις στο διάστημα μεταξύ των ετών 1968 και 1972.

Ο Neil Armstrong, ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι, πέθανε το 2012 στα 82 του μετά από επιπτώσεις που ακολούθησαν την εγχείρηση bypass στην καρδιά, ενώ άλλα δύο μέλη του Apollo 11, ο Buzz Aldrin και ο Michael Collins είναι ακόμα ζωντανοί.

Για τις ανάγκες της έρευνας ποντίκια εκτέθηκαν στην ίδια ακτινοβολία που είχαν εκτεθεί οι αστροναύτες του Apollo.

Keywords
Τυχαία Θέματα