Βραβεία μπύρας: Οι νικητές του 4th BeerBartender Awards

Βραβεία μπύρας. Ο θεσμός επιβράβευσης των κόπων και ιδεών της ζυθοποιίας στην Ελλάδα που ανέδειξε τις κορυφαίες εταιρείες απονέμοντας -για πρώτη φορά- βραβεία, μετά από τυφλή γευστική δοκιμή.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν η Μικροζυθοποιία Septem η οποία διακρίθηκε σε πολλές κατηγορίες τόσο των ConsumersAwards όσο και των GreekBeerAwards με συνολικά πέντε βραβεία, ενώ η Septem 8η Μέρα αναδείχτηκε TopAle.

TopLager αναδείχτηκε η VolkanBlackLager

η οποία ξεχώρισε στην κατηγορία των DarkLager. Αισθητή έκαναν την παρουσία τους και οι Μικροζυθοποιία ΕΛΙΞΗ και Μικροζυθοποιία Σερρών με τρία βραβεία στα GreekBeerAwards.

Η NoctuaNightvision έδειξε πως έχει κερδίσει την συμπάθεια των καταναλωτών στα ConsumersAwards, ενώ η επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια της μπύρας ΑΛΦΑ «Θες ένα μικρό βήμα για να έρθεις κοντά στους ανθρώπους» που συγκίνησε ολόκληρη την Ελλάδα αναδείχθηκε ως καλύτερο TV-Spot.

Στις εκπλήξεις των απονομών, κατά τους ίδιους τους ιδιοκτήτες των ζυθοποιείων ήταν η διάκριση των ΑΛΗ Weiss, Στάλα PaleAle, SknipaStrong, PIKRIIPA και Θέρος, αποδεικνύοντας ότι το μέλλον τους ανήκει.

Oι νικητές των ConsumesAwards

Greek Microbrewery Μικροζυθοποιία Septem

Greek Brewery Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης

Greek Beer Company KIRKI Microbrewery Products

Importing Company Β.Σ Καρούλιας

Beer E-shop Beer-Shop

Homebrew Shop Beer & Deli

Emerging Beer Noctua Night Vision (Black IPA)

Beer Label (Packaging) Noctua Night Vision (Black IPA)

Beer Brewed Abroad Odyssey White

Specialty Beer Wet Hop

Cider Strongbow

TVSpot ΑΛΦΑ -

Οι νικητές των GreekBeerAwards

Category

Gold

Silver

Bronze

Pale Lager

BIOS 5

Marea Blonde

Dark Lager

Volkan Black Lager

Pils

Delphi

Volkan Blonde

Voreia Pils

Pale Ale

Septem Friday’s

Sknipa Strong

Stala Pale

India Pale Ale

Septem 8th Day

PIKRI IPA

Voreia IPA

Specialty Ale

Septem Honey Golden Ale

Marea Specialty Ale

Theros

Wheat-Weiss

ALI Weiss

ALFA Weiss

Voreia Wit

Stout-Porter

Voreia Stout

Low Alcohol-Radler

Blue Island Radler Pink Grapefruit

Blue Island Radler Fizzy Lemon

Η απονομή των BeerBartenderAwards πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017 στο MaroussiPlaza. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης κος Παύλος Φωτιάδης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ζυθοποιών κος Σοφοκλής Παναγιώτου και η Διευθύντρια του BritishGuildofBeerWriters κα FrancesBrace.

Ο κος Αθανάσιος Συριανός, Πρόεδρος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης μαζί με τον κο Νικολά Ραδίση ιδρυτή της BeerBartender και διοργανωτή του θεσμού

Στα GreekBeerAwards την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι κκ TimHampson (συγγραφέας, πρόεδρος BritishGuildofBeerWriters), HelmutAdam (εκδότης MixologyMagazine, ιδρυτής BarConventBerlin & BrewBerlin) και DirkHoplitschek (δημοσιογράφος μπύρας και οργανωτής BerlinBeerWeek) οι οποίοι δοκίμασαν 40 αποκλειστικά ελληνικές μπύρες.

Η τιμητική διάκριση για την προσφορά στην Ελληνική Ζυθοποιία απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης κο Αθανάσιο Συριανό, με παρουσία περισσότερων των 30 χρόνων στον χώρο κατάφερε μέσα σε δυο δεκαετίες να μετατρέψει μια πολυεθνική σε μια αμιγώς εθνική ζυθοποιία. Η επιτυχία αυτή πιστοποιείται και από την αποδοχή του κόσμου η οποία ανέδειξε πρώτη την ΕΖΑ στην κατηγορία Ελληνική Ζυθοποιία των ConsumersAwards.

Keywords
Τυχαία Θέματα