Τσιτσιπάς – Σάκκαρη: Νίκες χρυσάφι στο Roland Garros – Οι μεγάλοι χορηγοί και τα έπαθλα

Πριν από λίγα χρόνια δεν θα τολμούσε κανείς ούτε να το σκεφθεί, όχι να το πει, ότι θα μπορούσαν… κάποτε να φθάσουν δυο Έλληνες στους «4» ενός από τα κορυφαία τουρνουά τένις του κόσμου, του Roland Garros, σε άνδρες και γυναίκες και μάλιστα σχεδόν ταυτόχρονα.

Νικητές στους προημιτελικούς δηλαδή, με μια ημέρα διαφορά… Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη τα κατάφεραν. Σε μια παράλληλη πορεία, διεκδικούν την «απόλυτη επιτυχία», την πρόκριση στον τελικό και αν περάσουν -μακάρι- την κατάκτηση ενός τίτλου στο

φημισμένο γαλλικό Grand Slam.

Δόξα και χρήμα πάνε μαζί για τα δυο μεγάλα αστέρια του ελληνικού τένις και αγαπημένα παιδιά πλέον του παγκόσμιου αθλητικού μάρκετινγκ. Οι χορηγοί κάνουν το δικό τους «πάρτι» για τις επιτυχίες του 23χρονου Στέφανου και της 26χρονης Μαρίας.

Γεμίζει, ωστόσο, και ο «κουμπαράς» τους από τα χρηματικά έπαθλα των αγώνων τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ATP Tour ο Τσιτσιπάς (νο 5 στην κατάταξη) έχει κερδίσει μέχρι την 31η Μάιου 2021 14.136.302 δολάρια (ως Prize Money) συνολικά στην πεντάχρονη επαγγελματική καριέρα του από το 2016 και από αυτά, τα 1.558.367 δολάρια έχουν προέλθει από τις ως τώρα συμμετοχές του μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του έτους.

Οι νίκες και τα μεγάλα έπαθλα

Στο Παρίσι: Ο Έλληνας πρωταθλητής (με βάση τα όσα είναι μέχρι στιγμής γνωστά) θα εισπράξει 375.000 ευρώ για τον αποκλεισμό του Ρώσου Ντανιίλ Μεντβέντεφ (3-0) από τους «4» του Roland Garros και αν προκριθεί στον τελικό, θα τον… περιμένουν τα «σίγουρα» 750.000 ευρώ του φιναλίστ ή τα διπλάσια, ήτοι 1.400.000 ευρώ του νικητή. Περισσότερα λεφτά, απ’ όσα έχει εισπράξει το ’21 από τον Γενάρη ως τον Μάη…

Σε αυτά τα ποσά, δεν υπολογίζονται τα έσοδά του από τους προσωπικούς χορηγούς του (Wilson, Adidas, Rolex, Unilever) ή τις διαφημίσεις στις οποίες εμφανίζεται, όπως οι καμπάνιες της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας ζυμαρικών Μέλισσα-Κίκιζας.

Το… χαρτοφυλάκιο της Σάκκαρη

Η συναθλήτρια του εμφανίζει αμοιβές καριέρας ύψους 3.845.516 δολαρίων (Prize Money, από το 2015 μέχρι 31/5/2021), με τα 304.897 δολάρια να έχουν έρθει εντός του έτους (Πηγή: WTA Tour) και της δίνεται η ευκαιρία να «εκτινάξει» τα συνολικά της bonus αν συνεχίσει νικηφόρα την παρουσία της στην Γαλλία.

Ξένα media εκτιμούν ότι τα εισοδήματα της Μαρίας Σάκκαρη από το τένις αγγίζουν τα 6 εκατ. δολάρια, αν και σε αυτά πιθανόν να συνυπολογίζουν και τα έσοδα της από τους χορηγούς της (φοράει Adidas και πριν Nike και ακόμα στο χαρτοφυλάκιο της έχουν συμπεριληφθεί οι Wilson, Rolex, Apivita, Green Cola, Nespresso, Cosmote, Aegean Airlines, Εθνική Τράπεζα, Replay).

Όπως είχε ανακοινώσει η Porsche Hellas, από το Σεπτέμβριο του 2019, η κορυφαία τενίστρια είναι η brand ambassador της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και συχνά κυκλοφορεί με το υπερπολυτελές SUV Porsche Cayenne E-Hybrid Coup.

Η Σάκκαρη (νο 18 στο παγκόσμιο ranking) έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια στην ιστορία η οποία θα δώσει το παρών σε ημιτελικό ενός Grand Slam και μετά τη νίκη της επί της περσινής κατόχου του τροπαίου του γαλλικού Open, Πολωνής Ίγκα Σβιόντεκ, με 2-0 εξασφάλισε ένα bonus 375.000 ευρώ.

Αν κερδίσει την Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα το απόγευμα της Πέμπτης στο κεντρικό κορτ Philippe – Chatrier στο Παρίσι και περάσει στον τελικό, ως φιναλίστ (με ήττα) θα προσθέσει κι εκείνη στον λογαριασμό της άλλες 750.000 ευρώ, ενώ, το βραβείο για την κατάκτηση του τίτλου στο Roland Garros αγγίζει και για τις γυναίκες τα 1.400.000 ευρώ.

Την Παρασκευή το απόγευμα θα πάρει σειρά ο Στέφανος Τσιτσιπάς και θα αντιμετωπίσει στον έναν από τους δυο ημιτελικούς του τουρνουά των ανδρών τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Βλέπουν τελικό οι στοιχηματικές

Αυτονόητο θεωρείται, πως όσο κυλά ο καιρός και οι επιτυχίες διαδέχονται η μια την άλλη για τους δυο νεαρούς σούπερ σταρ του ελληνικού τένις, οι σπόνσορες θα τους «πολιορκούν» και τα νέα deals αποτελούν απλά θέμα χρόνου. Ειδικά, όταν αποχωρήσει η «παλιά φρουρά» των κορτ.

Στοιχηματικές εταιρίες φέρουν την Σάκκαρη πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Roland Garros και αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά τους, οι χορηγοί αναμένεται να επανέλθουν… δριμύτεροι. Το ίδιο ισχύει και για τον Τσιτσιπά…

Το highlight θα είναι, φυσικά, αν παίξουν μικτό διπλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπως λέγεται ότι σχεδιάζουν, με την Μαρία Σάκκαρη να μην διστάζει να παραδεχθεί « …ο Στέφανος διαθέτει πολύ υψηλό IQ, μαθαίνω πολλά από τον τρόπο που παίζει»!

Διαβάστε ακόμηΗ δημοσιονομική βόμβα «Παντελής», το χρυσό μέρισμα του ΟΤΕ και κάτι… βιοϊατρικά μυστήρια Καλοκαιρινή άδεια: Πόσες μέρες δικαιούστε – Πότε καταβάλλεται το επίδομα αδείας

Freddie Figgers: Τον εγκατέλειψε η μητέρα του μόλις γεννήθηκε – Αποδείχθηκε ιδιοφυία και έγινε εκατομμυριούχος

Keywords
Τυχαία Θέματα