Τσίπρας: Η Ελλάδα κάνει μια νέα αρχή σε υγιή βάση

Κάλεσμα σε επενδυτές απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως η Ελλάδα, έχοντας αφήσει πίσω της μια παρατεταμένη περίοδο κρίσης και αβεβαιότητας, είναι εκ νέου ένας πολλά υποσχόμενος και κυρίως ασφαλής επενδυτικός προορισμός.

Συγκεκριμένα σε μήνυμά του στο «20th Annual Capital Link Invest in Greece

Forum» που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός στάθηκε στην ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, τονίζοντας πως η χώρα ανέκτησε την αυτονομία της και την εμπιστοσύνη σε ένα μέλλον ευημερίας, δημιουργικότητας και ανάπτυξης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Η Ελλάδα κάνει μια νέα αρχή και αυτή τη φορά σε υγιή βάση».

«Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από τότε που αφήσαμε πίσω το τελευταίο πρόγραμμα χρηματοοικονομικής βοήθειας, και μαζί του, μια παρατεταμένη περίοδο κρίσης, αβεβαιότητας και χαμηλών προσδοκιών. Η Ελλάδα έχει ξανακερδίσει την αυτονομία της και - πάνω απ 'όλα - την εμπιστοσύνη για ένα μέλλον ευημερίας, δημιουργικότητας και ανάπτυξης» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε στατιστικά στοιχεία που δείχνουν την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας, την πρόοδο στα δημοσιονομικά και τα πρωτογενή πλεονάσματα και τις μεταρρυθμίσεις που προχωρούν. «Η μεταρρυθμιστική προσπάθεια διευκολύνεται από δράσεις που ευνοούν την ανάπτυξη, όπως το 'Στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης', που θέτει και προωθεί κατά ουσιαστικό τρόπο τους αναπτυξιακούς στόχους, καθώς και ο νέος αναπτυξιακός στόχος, που παρέχει πόρους και τα σωστά κίνητρα σε επιχειρήσεις και καινοτόμους» είπε ο κ. Τσίπρας και περιέγραψε τα χρηματοπιστωτικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας, τις συνεργασίες με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την καλύτερη χρήση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων και επενδυτικών σχεδίων».

Ο πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας, κάνοντας λόγο για αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων. Είπε επίσης ότι η Ελλάδα είναι πλέον περισσότερο από ποτέ ηγετική δύναμη στην ευρύτερη περιοχή και προάγει την ασφάλεια και τη σταθερότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα