Τσίπρας: Όσοι έχουν θέση ευθύνης να μιλάνε όταν πρέπει


Κατηγορηματικός ότι δεν θα υπάρχουν πια μέτρα και θα υπάρχουν αντίμετρα εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγoντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο θα διαψευστούν και όσοι κινδυνολογούν για περικοπές στις συντάξεις υποστηρίζοντας ότι «οι εταίροι μας, μας ακούνε πια γιατί έχουμε ανακτήσει την εμπιστοσύνη τους».

«Tα δύσκολα τα έχουμε

αφήσει πίσω και τώρα έρχεται επιτέλους η ώρα να θρέψουμε τους καρπούς των κόπων μας και της μεγάλης προσπάθειάς μας να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια της λιτότητας και τη σκληρή περίοδο της κρίσης και της επιτροπείας» πρόσθεσε. Έχουμε την πολυτέλεια να επιλέξουμε το χρόνο που θα αντλήσουμε κεφάλαια από τις αγορές, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα επιτέθηκε σε όσους «εγχώριους παράγοντες επιμένουν στις κινδυνολογικές προβλέψεις» ζητώντας τους «να είναι πιο προσεκτικοί για την δική τους αξιοπιστία».

«Κάποτε μας έλεγαν ότι αν δεν κάνουμε 4-5 μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις δεν θα βγούμε στις αγορές, την άλλη μας είπαν ότι δεν μπορεί να υπάρχει καθαρή έξοδο από τα μνημόνια και ότι χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή στήριξης, τώρα ζητούν να κοπούν εκ νέου στις συντάξεις που οι ίδιοι έκοψαν από άλλο πολιτικό ρόλο καμια 40αρια φορές» είπε ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας όλους όσοι «έχουμε θέση ευθύνης να μάθουμε να δουλέουε περισσότερο, να μιλάμε λιγότερο και κυρίως να μιλάμε όταν πρέπει και όχι όταν δεν πρέπει». Αυτή η συγκεκριμένη αναφορά του πρωθυπουργού από πολιτικούς αναλυτές ερμηνεύθηκε ως αιχμή για τον Πάνο Καμμένο αν και προηγήθηκε μια επίθεση κατά «των διαρκώς κινδυνολογούντων και ασκόπως πολιτικολογούντων».

Αναφερόμενος στο πότε θα γίνουν εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία της. Αν θέλει να την εμποδίσει ο Μητσοτάκης, ας καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για να δουμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Ανοιχτά όλα στη Βουλή».

Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε οτι «είναι μια μοναδική και αναντικατάστατη ευκαιρία για τους δυο λαούς και για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια» ενώ έστειλε μήνυμα προς την πΓΔΜ σε περίπτωση που δεν την ψηφίσουν.

«Αν οι γείτονες μας την απορρίψουν πρέπει να γνωρίζουν και θα το πω με ειλικρίνεια δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την είσοδό τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή άλλους διεθνείς οργανισμούς ή αμυντικές συμμαχίες στις οποίες η Ελλάδα συμμετέχει. Διότι αν δεν αλλάξουν τη Συνταγματική τους ονομασία, θέλω να είμαι σαφής, η Ελλάδα δε πρόκειται να το επιτρέψει. Δεν πρόκειται να δεχτεί την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ ή σε άλλο διεθνή οργανισμό, ή σε οποιοδήποτε σχήμα αμυντικής συνεργασίας με συνταγματική ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα