Τσακαλώτος: Διχαστική η ομιλία Μητσοτάκη


Διχαστική χαρακτήρισε την τοποθέτηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν έχει χαρακτηρίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους ως «προδότες».

Αιτία για την παρέμβαση του κ. Τσακαλώτου στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού αποτέλεσε η τοποθέτηση του κ. Κώστα Σκανδαλίδη (ΔΗΣΥ) ο οποίος σχολίασε για την χθεσινή αντιπαράθεση

των πολιτικών αρχηγών πως «ήταν αδιανόητη σε ήθος και επίπεδο. Μετατρέπει την πολιτική σε αρένα αγοραίας αντιπαράθεσης ενώ η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίση».

Απαντώντας ο κ. Τσακαλώτος είπε «όντως χθες έγιναν ομιλίες που δεν τιμούν το πολιτικό μας σύστημα αλλά θεωρείτε ότι η δική μας πλευρά είπε κάποιους προδότες ή ότι πούλησαν τη Μακεδονία; Η ομιλία Μητσοτάκη ήταν μια διχαστική ομιλία που δεν έχω ξανακούσει στην ζωή μου. Να μην τσουβαλιάζουμε ότι όλα ίδια είναι. Ποτέ δεν είπαμε εχθές ότι υπάρχουν προδότες εδώ. Ο πρωθυπουργός μάλιστα είπε ότι οι διαφωνίες είναι θεμιτές».

Η απάντηση του υπουργού προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης που υπενθύμισαν ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και αρκετοί βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού χαρακτήριζαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους ως «Τσολάκογλου», «προδότες, «γερμανοτσολιάδες» κ.α.

Επανερχόμενος δε ο κ. Σκανδαλίδης υπογράμμισε «δεν ξέρω τι λέξεις χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός στην χθεσινή του ομιλία. Όμως τα τελευταία χρόνια στην αίθουσα αυτή ακούγονται οι λέξεις «γερμανοτσολιάς», «προδότης» υποτελείς» . Δεν είναι δηλαδή αυτή η κυβέρνηση υπεύθυνη για τον τρόπο διαλόγου που έγινε χθες; Είναι μόνο ο Μητσοτάκης ή μήπως και οι δύο. Δεν έχει ευθύνη η κυβέρνηση όταν καλλιεργεί αυτό το κλίμα τόσα χρόνια;»

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα