Επιτυχής η εθελουσία της Τρ. Πειραιώς – Πόσα πήραν όσοι αποχώρησαν

Στις 20 Φεβρουαρίου έληξε η προθεσμία για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου υπαλλήλων της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε μεγάλη συμμετοχή, που πλησιάζει τα 1000 άτομα.

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση κυρίως από εργαζομένους επαρχιακών καταστημάτων, πολλά από τα οποία κλείνουν και θα συγχωνευθούν

με άλλα.

Το πρόγραμμα της εθελουσίας στην Τράπεζα Πειραιώς που ακολούθησε το αντίστοιχο πρόγραμμα στην Eurobank, είχε διάρκεια από τις 2 έως τις 20 Φεβρουαρίου και οι όροι αποτιμήθηκαν από τους εργαζομένους ως πολύ ελκυστικοί, καθώς προέβλεπαν μέγιστη αποζημίωση 61 μισθούς για τους εργαζόμενους άνω των 57 ετών, με πλαφόν αποζημίωσης τις 180.000 ευρώ, αλλά και μπόνους αποχώρησης για τους υπαλλήλους της περιφέρειας, εκτός Αττικής και νομού Θεσσαλονίκης, που τά αφορούν καθολικά όσους προέρχονται από τις πρώην Αγροτική Τράπεζα, Συνεταιριστική Πελοποννήσου και Πανελλήνια Τράπεζα. Για όσους προσλήφθηκαν εξ αρχής στην Τράπεζα Πειραιώς η ανώτατη αποζημίωση κυμαίνεται από 46 έως 61 μισθούς, ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, το πρόγραμμα δίνει στους εργαζόμενους της Τράπεζας και των θυγατρικών εταιρειών εσωτερικού τις ακόλουθες τρεις επιλογές:

1. Να αποχωρήσουν άμεσα και να λάβουν εφάπαξ αποζημίωση. Το ύψος της αποζημίωσης καθορίζεται από το εύρος ηλικίας και υπηρεσίας καθώς και τον τόπο εργασίας. Επιπλέον, για όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση προβλέπεται η πληρωμή των πλασματικών ετών.

2. Για τις μητέρες που βρίσκονται σε άδεια τοκετού ή λοχείας ή σε χρήση σωρευτικής άδειας, να λάβουν μακροχρόνια άδεια πέντε ετών, με λύση της εργασιακής σχέσης στη λήξη της άδειας. Κατά τη διάρκεια της άδειας συνεχίζεται κανονικά η καταβολή των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία ενώ η εργαζόμενη απαλλάσσεται πλήρως από την υποχρέωση παρουσίας και παροχής εργασίας στην Τράπεζα/Εταιρία.

3. Να λάβουν άμεσα ένα ποσό ως εφάπαξ αποζημίωση και παράλληλα μακροχρόνια άδεια πέντε ετών, με λύση της εργασιακής σχέσης στη λήξη της άδειας. Κατά τη διάρκεια της άδειας συνεχίζεται κανονικά η καταβολή των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία ενώ ο εργαζόμενος απαλλάσσεται πλήρως από την υποχρέωση παρουσίας και παροχής εργασίας στην Τράπεζα/Εταιρία.

Παράλληλα, συνεχίζεται η ιδιωτική ιατροφαρμακευτική κάλυψη για πέντε έτη και παρέχεται η δυνατότητα αξιοποίησης προγραμμάτων υποστήριξης και ενίσχυσης των εργαζομένων για εναλλακτικές επαγγελματικής συνέχειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκαν επιπλέον κίνητρα αποχώρησης, καθώς όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για εθελουσία από την πρώτη εβδομάδα που έτρεξε το πρόγραμμα είχαν 5% αύξηση στο ποσό της αποζημίωσής τους, ενώ η Τράπεζα τούς πλήρωσε μέρος του φόρου επί της αποζημίωσης, τον οποίο οι εργαζόμενοι θα καλούνταν να καταβάλουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα