Τραμπ: Θα καταθέσω «υπό προϋποθέσεις» για τη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές


Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα ήταν έτοιμος να καθήσει με την επιτροπή που ερευνά πιθανή συνέργεια μεταξύ της ομάδας της προεκλογικής του εκστρατείας και της Μόσχας, υπό «ορισμένες προϋποθέσεις», αλλά και ότι δεν θέλει να πέσει σε «παγίδα για ψευδορκία».

«Θα το έκανα υπό ορισμένες προϋποθέσεις», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους εν πτήσει.

«Πιστεύω ότι αν συναντιόμασταν θα ήταν μία καλή συνάντηση», είπε προσθέτοντας: «Δεν θέλω να πέσω σε παγίδα για ψευδορκία».

Από το προεδρικό αεροσκάφος, ο Τραμπ κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης

Τζεφ Σέσιονς να ερευνήσει την υπόθεση των New York Times μετά την δημοσίευση του άρθρου στις σελίδες γνώμης της εφημερίδας με τίτλο: «Είμαι μέλος της αντίστασης μέσα στην κυβέρνηση Τραμπ».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι η υπόθεση του άρθρου θα πρέπει να ερευνηθεί ως θέμα εθνικής ασφαλείας και ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει κατά της εφημερίδας.

Και προσωπική επιστολή...

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στην προνομιακή του σχέση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας και πληροφόρησε τους δημοσιογράφους ότι περιμένει επιστολή του Κιμ Γιονγκ Ουν , η οποία πιστεύει ότι θα είναι θετική.

«Ξέρω ότι έρχεται μία επιστολή, μία προσωπική επιστολή του Κιμ Γιονγκ Ουν προς εμένα. Παραδόθηκε στα σύνορα...χθες. Είναι στον δρόμο. Είναι ένας κομψός τρόπος...πιστεύω ότι θα είναι μία θετική επιστολή».

Τραμπ και Κιμ είχαν αλληλογραφία κατά τις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας και είχαν ανταλλάξει μηνύματα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Χθες, ο Τραμπ ευχαρίστησε τον Κιμ μέσω του Twitter για την έκφραση «της ακλόνητης πίστης του προς τον Πρόεδρο Τραμπ».

Keywords
Τυχαία Θέματα