Τραμπ: Η Κίνα θα μειώσει τους δασμούς στα αμερικανικά αυτοκίνητα - Ράλι για τις μετοχές

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, δήλωσε ότι η Κίνα συμφώνησε να μειώσει τους δασμούς εισαγωγής για τα αμερικανικά αυτοκίνητα, ανεβάζοντας τις μετοχές της BMW και της Daimler AG, που κατασκευάζουν τα οχήματά τους στις Ηνωμένες Πολιτείες για εξαγωγή στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Οι μετοχές των κινέζων μεταπωλητών αυτοκινήτων ενισχύθηκαν επίσης, με την ελπίδα ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αναζωογονήσει την εγχώρια αγορά αυτοκινήτων που είναι

έτοιμη για την πρώτη ετήσια συρρίκνωση των πωλήσεών της εδώ και δεκαετίες, εν μέσω μειωμένης οικονομικής ανάπτυξης και εξουθενωτικού εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο Τραμπ, μετά τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός για 90 ημέρες στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα στη συνάντηση της G20, δήλωσε στο Twitter ότι "η Κίνα έχει συμφωνήσει να μειώσει και να άρει τους δασμούς των αυτοκινήτων που εισέρχονται στην Κίνα από τις ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή οι δασμοί είναι στο 40%".

China has agreed to reduce and remove tariffs on cars coming into China from the U.S. Currently the tariff is 40%.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 3 Δεκεμβρίου 2018

Η κίνηση, εάν υλοποιηθεί, θα ενισχύσει τους αμερικανικούς κατασκευαστές αυτοκινήτων που επλήγησαν σκληρά όταν η Κίνα αύξησε τους δασμούς στα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στις Η.Π.Α. τον Ιούλιο, ως μέρος ενός ευρέος πακέτου αντιποίνων, εν μέσω του εκτεταμένου εμπορικού πολέμου μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

Το tweet του Τραμπ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις περικοπές των δασμών, όπως το πότε σφραγίστηκε η συμφωνία ή ποιο θα είναι το νέο επίπεδο για τις κινεζικές εισφορές.

Στις πρώτες συναλλαγές στις ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα, οι μετοχές της γερμανικής BMW, της Volkswagen ASG και της Daimler, μητρικής της Mercedes-Benz, αυξήθηκαν μεταξύ 4-7%.

Οι εισηγμένες στην Κίνα αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Grand Automotive, η Pangda Automobile Trade και η Sinomach Automobile ενισχύθηκαν μετά την είδηση, με κάποιες τοπικές αυτοκινητοβιομηχανίες να υποχωρούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα