Καθυστέρηση στις υποχρεώσεις της Ελλάδας διαπιστώνουν οι Βρυξέλλες

του Ιωάννη Αντύπα

Πίσω έχει μείνει η Ελλάδα στις μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με την μεταπρογραμματικές της υποχρεώσεις σύμφωνα με ανώτερη πηγή της Ευρωζώνης που μίλησε υπο το καθεστώς ανωνυμίας στις Βρυξέλλες.

Αν και η Ελλάδα και η Ιταλία δεν βρίσκονται επίσημα στην ατζέντα του Eurogroup της Δευτέρας, ο αξιωματούχος επισημαίνει πως είναι "γνωστό"

στις Βρυξέλλες πως η κυβέρνηση δεν πράττει αρκετά για τις μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με την εκταμίευση της δόσης ύψους 750 εκατομμυρίων που συνδέονται με τα κέρδη των ομολόγων ANFA και SMPs..

"Οι ελληνικές Aρχές φαίνεται πως καθυστερούν σε ό,τι αφορά την εκτέλεση των προαπαιτούμενων και σε ό,τι αφορά την ταχύτητα εφαρμογή τους", είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.

Η καθυστέρηση αυτή κάνει πιο στενά τα χρονικά περιθώρια που έχει να δράσει η κυβέρνηση, καθώς η τελική εκταμίευση των κερδών των ελληνικών ομολόγων θα κριθούν από την έκθεση που θα συντάξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 27 Φεβρουαρίου, υπόψη των Υπουργών Οικονομικών στη συνεδρίαση στις 11 Μαρτίου.

Το κύριο θέμα του Eurogroup της Δευτέρας θα είναι η προετοιμασία για της αποφάσεις για περαιτέρω εμβάθυνση της Ευρωζώνης, ορίζοντας της οποίας είναι ο Ιούνιος 2019. Θα ελεγχθούν επίσης οι μεταπρογραμματικές οικονομίες Ιρλανδίας και Πορτογαλίας και θα ακολουθήσει η διαδικασία για την εκλογή νέου μέλους στο ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα