Το τρίτο συνέδριο τεχνολογίας «Microsoft Summit» γίνεται στις στις 22 Μαΐου στην Αθήνα

Οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις -με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη- που έχουν αντίκτυπο στην οικονομία, στην κοινωνία και στην καθημερινότητα, θα αποτελέσουν το αντικείμενο του τρίτου συνεδρίου «Microsoft Summit», με τίτλο «Empower3: Countries, Organizations, People», που διοργανώνει η Microsoft Ελλάς, στις 22 Μαΐου, στο Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (Εθνική Λυρική Σκηνή).

Έλληνες και ξένοι εκπρόσωποι από τον χώρο της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων θα αναλύσουν και θα συζητήσουν με το κοινό θέματα

όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το διαδίκτυο των πραγμάτων, οι κβαντικοί υπολογιστές, τα μεγάλα δεδομένα και το blockchain.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι ο πρώην πρόεδρος της Εσθονίας, Τούμας Χέντρικ Ίλβες, η χώρα του οποίου αποτελεί σήμερα παράδειγμα ψηφιακής δημοκρατίας προς μίμηση, ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του πανεπιστημίου ΜΙΤ, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο Δημήτρης Αμυράς, ακτινολόγος στο βρετανικό Imperial College Healthcare NHS Trust, ο οποίος δημιούργησε ολογράμματα για να «βλέπουν» οι γιατροί κάτω από το δέρμα χρησιμοποιώντας τη συσκευή επαυξημένης πραγματικότητας HoloLens της Microsoft και ο μηχανικός τής Microsoft, Τζέιμς Γουιτάκερ, αρχιτέκτονας της διαδικτυακής πλατφόρμας Bing.

Το περυσινό «Microsoft Summit» στην Αθήνα είχε προσελκύσει περίπου 1.000 επισκέπτες, ενώ φέτος το ενδιαφέρον είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ήδη, έχουν γίνει περισσότερες από 2.000 εγγραφές.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Πέγκυ Αντωνάκου, σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του συνεδρίου, εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι, όπως φάνηκε και στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΕΠΕ, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα τόσο της κυβέρνησης, όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και, όπως είπε, η χώρα μας έχει ακόμη σημαντική απόσταση να διανύσει.

Η κ. Αντωνάκου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είναι σημαντικό να καθιερωθεί ευρέως στην Ελλάδα η ψηφιακή υπογραφή στον δημόσιο τομέα και να δημιουργηθεί ένα ηλεκτρονικό ΚΕΠ, μέσω του οποίου οι πολίτες να μπορούν να προμηθευθούν ψηφιακά οποιοδήποτε έγγραφο δημόσιας υπηρεσίας. Έφερε ως παράδειγμα τη Μάλτα που, αν και πολύ μικρότερη χώρα, προχωρά αποφασιστικά στον καθολικό ψηφιακό μετασχηματισμό της, μετά και από συμφωνία που υπέγραψε πρόσφατα με την Microsoft Ελλάδας.

Η ίδια σημείωσε ότι η Microsoft είχε μία πολύ καλή χρονιά στην Ελλάδα και τόνισε ότι σχεδόν τα μισά προϊόντα της που πουλά στην εγχώρια αγορά σχετίζονται με το «υπολογιστικό νέφος» (cloud), σε σημείο, μάλιστα, που η εταιρεία βρίσκεται, από αυτήν την άποψη, στην πρώτη «πεντάδα» της Ευρώπης. Επίσης, υπογράμμισε ότι το νέο «καυτό πράγμα» στην τεχνολογία σήμερα, σε όλον τον κόσμο, είναι η τεχνητή νοημοσύνη, σε συνδυασμό και με το διαδίκτυο των πραγμάτων.

Η κ. Αντωνάκου διαβεβαίωσε ότι η Microsoft διεθνώς παίρνει πολύ στα σοβαρά τις ευθύνες, όσον αφορά το τι πρέπει να κάνει κανείς και τι όχι με την τεχνητή νοημοσύνη. Την ίδια σοβαρότητα, είπε, δείχνει η εταιρεία και για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, με αφορμή την εφαρμογή του νέου Γενικού Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων της ΕΕ από τις 25 Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα