Το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, μεγάλη ευκαιρία για την αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας

Οι κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας θα παρουσιάσουν τα φουτουριστικά τους οράματα για την εποχή μετά τη χρήση ορυκτών καυσίμων στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο που ξεκινά την Τετάρτη. Αυτό θα συμβεί μόνο αν η αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας, κτυπημένη από μια σειρά σκανδάλων, θα μπορούσε να ξεχάσει το σήμερα.

Η τεράστια φήμη της Ιαπωνίας για ποιοτικά οχήματα, τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί καθίζηση. Η Nissan Motor Co. μόλις

ανακοίνωσε σχέδια για την αναστολή της τοπικής παραγωγής αυτοκινήτων και βρίσκεται κάτω από ρυθμιστικό έλεγχο αφού παραδέχτηκε ότι έχει χρησιμοποιήσει μη εγκεκριμένους επιθεωρητές ασφαλείας. Ο προμηθευτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Kobe Steel Inc. έχει μπλεξίματα σχετικά με το αλουμίνιο και άλλα υλικά που πηγαίνουν το χώρο πίσω, δεκαετίες. Η Takata Corp., των οποίων οι αερόσακοι που εκρήγνυνται αποτέλεσαν το αντικείμενο της μεγαλύτερης απόσυρσης οχημάτων εκ μέρους της εταιρείας, υπέβαλε πτώχευση τον Ιούνιο.

Τώρα, το Σαλόνι Αυτοκινήτου δίνει μια ευκαιρία.

Η Nissan, η οποία κατέχει τον τίτλο του παγκόσμιου ομίλου πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων, διατηρεί το προϊόν της μάρκας για την επίδειξη κρυμμένο, και δεν αποκαλύπτει τίποτε γι αυτό εκτός από το ότι το όχημα "ενσωματώνει το μέλλον της Nissan Intelligent Mobility", συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτροκίνησης, της αυτόνομης οδήγησης και άλλων διευκολύνσεων πέραν αυτών.

Η Toyota, ένας επί χρόνια πρωταθλητής στο πεδίο του υδρογόνου, θα εισαγάγει μια φιλοσοφία που θα βασίζεται σε κυψέλες καυσίμου και θα έχει 50% περισσότερη εμβέλεια από το σημερινό της Sedan Mirai με υδρογόνο, σε μια τεχνολογική ώθηση που αντιτίθεται στο γενικευμένο κι αυξανόμενο κύμα μπαταριών. Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας παρουσιάζει επίσης στην Έκθεση τον βοηθό οδήγησης του αυτοκινήτου, με το παρατσούκλι Yui. Με βάση την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης με βαθιά γνώση, ο Yui θα λειτουργήσει ως συγκυβερνήτης και πλοηγός, ο οποίος με την πάροδο του χρόνου θα διαβάζει τα συναισθήματα του οδηγού και θα αντιλαμβάνεται τις επιθυμίες του.

Η Honda Motor Co. είναι σχεδόν εξίσου μυστηριώδης με τη Nissan για το βασικό προϊόν που θα αποκαλυφθεί στην Έκθεση. Το Honda Sports EV Concept που θα κυκλοφορήσει την εβδομάδα αυτή είναι ένα αθλητικό αυτοκίνητο με μπαταρίες, χτισμένο στην ίδια αποκλειστική πλατφόρμα EV με το Honda Urban EV Concept που παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ της Φρανκφούρτης τον περασμένο μήνα, το οποίο θα πωλείται στην Ευρώπη από το 2019. Όπως η Toyota έτσι και η Honda περιλαμβάνει μοντέρνα θυροτηλεόραση με τεχνολογία AI.

Keywords
Τυχαία Θέματα