Το πολιτικό «διαζύγιο» Ερντογάν- Μπαχτσελί, οδηγεί τη λίρα ακόμα πιο χαμηλά...

Η τουρκική λίρα συνέχισε την πτωτική της πορεία, μετά από μια δήλωση που έκανε ο βασικός πολιτικός εταίρος του κόμματος AK του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την οποία ότι η συμμαχία δεν θα ισχύσει για τις τοπικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Μάρτιο. Τα ομόλογα και τα αποθέματα υποχώρησαν.

Η λίρα υποχώρησε περισσότερο από 3% κι αυτή η πτώση είναι η μεγαλύτερη του τελευταίου διμήνου. Το εθνικιστικό MHP "θα τραβήξει μόνο του το δρόμο του", δήλωσε

ο ηγέτης του κόμματος Ντεβλέτ Μπαχτσέλι σε ομιλία του στο κοινοβούλιο στην Άγκυρα. Σε απάντηση, ο Ερντογάν δήλωσε ότι το κόμμα του θέλει να συνεχίσει την πολιτική συμμαχία και ότι αυτή η διαφορά απόψεων σε ορισμένα θέματα δεν πρέπει να επισκιάζει τους δεσμούς των δυο πολιτικών χώρων.

Η εξέλιξη έρχεται ύστερα από μήνες εικασιών για ένα "διαζύγιο" μεταξύ των δύο και εγείρει την προοπτική νέων πολιτικών αναταραχών στην Τουρκία που θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την δειλή ανάκαμψη των περιουσιακών στοιχείων του έθνους. Το Κόμμα ΑΚΕ χρειάζεται υποστήριξη από άλλα κόμματα για την προώθηση των νόμων που επιλέγει στο κοινοβούλιο.

Ο Μπαχτσελί ίσως απλώς "παίζει παιχνίδια, εν αναμονή της τελικής σύναψης της συμφωνίας με το AKP", δήλωσε ο Timothy Ash, στρατηγικός αναλυτής για τις αναδυόμενες αγορές στην BlueBay Asset Management LLP στο Λονδίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα