Το πλαίσιο για ένα νέο κύμα ανάπτυξης στη Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη θα ενισχύσει τους περιορισμούς στην έλευση ξένων εργαζομένων, θα ενισχύσει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και επίσης θα ενισχύσει την υποστήριξη της υγειονομικής περίθαλψης για τον γηράσκοντα πληθυσμό της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Heng Swee Keat στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό.

Η κυβέρνηση διαθέτει κονδύλια "για να οικοδομήσει μια ισχυρή, ενωμένη Σιγκαπούρη", δήλωσε ο Heng, με επίκεντρο την ασφάλεια και τη σιγουριά, οικοδομώντας μια καινοτόμο οικονομία, παρέχοντας υποστήριξη στους πολίτες που την χρειάζονται και καθιστώντας την πόλη, παγκοσμίως συνδεδεμένη.

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης επιδιώκει να επιτύχει μια προσεκτική ισορροπία πριν από τις εκλογές που θα μπορούσαν να διεξαχθούν ήδη από φέτος, ενισχύοντας μια οικονομία που πλήττεται από την πιο ασθενική παγκόσμια ζήτηση, παραμένοντας παράλληλα σε μια παράδοση δημοσιονομικής σύνεσης.

Για την άμυνα, ο Heng δήλωσε ότι περίπου το 30% του προϋπολογισμού θα διατεθεί για προσπάθειες στον τομέα αυτό, της ασφάλειας και της διπλωματίας, οι οποίες ήταν «σημαντικές αλλά απαραίτητες».

Προκειμένου να ενισχυθεί η παραγωγικότητα στις επιχειρήσεις τροφίμων και λιανικών πωλήσεων και να μειωθεί η εξάρτηση από τους εργαζόμενους που έρχονται από το εξωτερικό για αυτές τις θέσεις εργασίας, η κυβέρνηση θα μειώσει τις ποσοστώσεις για αλλοδαπούς εργαζόμενους στον τομέα των υπηρεσιών, αρχής γενομένης το 2020.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την οικοδόμηση ενός υψηλής τεχνολογίας εργατικού δυναμικού και της βιομηχανίας, η κυβέρνηση περιέγραψε μια σειρά μέτρων για τη στήριξη των νεοσύστατων επιχειρήσεων και τη στήριξη των ψηφιακών μικρών επιχειρήσεων. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται ένα πρόγραμμα "Πράκτορες Καινοτομίας" το οποίο θα συσταθεί για επαγγελματίες του κλάδου που θα υπηρετούν ως σύμβουλοι, ένα επιπλέον ποσό ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων (73,8 εκατομμύρια δολάρια) που θα διατεθεί σε ένα ταμείο το οποίο προορίζεται να αυξήσει τις επιχειρήσεις της Σιγκαπούρης και να ενισχύσει την παρουσία τους στο εξωτερικό.

Keywords