Το πετρελαϊκό ράλι «ανέβασε» τις ευρωαγορές

Η ισχυρή άνοδος στις τιμές πετρελαίου αλλά και η πολύ καλή πορεία της Wall Street, οδήγησε υψηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές.

Κέρδη 0,78% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600 στις 346 μονάδες, με όλους τους κλαδικούς δείκτες να εμφανίζουν σημαντική άνοδο.

Στο 0,86% τα κέρδη για τον DAX 30 ο οποίος τερμάτισε στις 10.742 μονάδες, με τον βρετανικό FTSE 100 να ενισχύεται 0,7% στις 6.914 μονάδες και

τον γαλλικό CAC 40 να κινείται κατά 1,17% υψηλότερα στο επίπεδο των 4.503 μονάδων.

Σε ανάλογο κλίμα και οι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να ενισχύεται 0,7% στις 8.719 μονάδες και τον ιταλικό FTSE MIB να έχει άνοδο 1,06% στις 16.969 μονάδες.

Η ανάκαμψη του μαύρου χρυσού, με το Brent να ενισχύεται άνω του 3,5% λίγο πριν το κλείσιμο των ευρωπαϊκών αγορών, κατέφθασε μετά από δήλωση κορυφαίου στελέχους της ενεργειακής βιομηχανίας της Σ. Αραβίας, ότι ο OPEC μπορεί να εξετάσει τη λήψη μέτρων προκειμένου να υπάρξει σταθεροποίηση των αγορών, όπως τουλάχιστον ανέφερε δημοσίευμα του Reuters.

Σε θετική τροχιά κινήθηκαν οι δεικτοβαρείς ενεργειακοί τίτλοι, ενώ ανοδικά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση και οι μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα πρώτων υλών, παρά το γεγονός ότι οι τιμές των βασικών μετάλλων βρέθηκαν υπό πίεση.

Ράλι 4,5% για τη μετοχή της Zurich Insurance, παρά την υποχώρηση κατά 22% των εσόδων της στο α' εξάμηνο. Στο 2,8% η άνοδος για τη Swiss Life, λόγω καλύτερων των εκτιμήσεων μεγεθών α' εξαμήνου, ενώ κατά 4% υψηλότερα κινήθηκε ο τίτλος της RWE, παρά το ότι δεν κατόρθωσε να «ισοφαρίσει» τις εκτιμήσεις της αγοράς για τα κέρδη α' εξαμήνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα