Το «ντίζελ» γίνεται βρώμικη λέξη για τους traders του πετρελαίου

Η μεγεθυνόμενη αγορά του ντίζελ έχει κάνει στροφή προς το χειρότερο. Αυτά θα μπορούσαν να είναι κακά νέα για τους μεγάλους traders του πετρελαίου που συγκέντρωσαν ρεκόρ κερδών στο πρόσφατο ράλι του ακατέργαστου.

Καθώς η ζήτηση για πετρέλαιο αυξήθηκε το Σεπτέμβριο μετά από έναν τυφώνα που χτύπησε μια σειρά αμερικανικών εργοστασίων διύλισης και από τις πυρκαγιές

οι οποίες εξάλειψαν την επεξεργασία του στο κέντρο της Ευρώπης, το ντίζελ "στάθηκε πάλι στα πόδια του" με τη στήριξη του ράλι που έκανε το αργό. Το Brent ανέβηκε πάνω από 60 δολάρια το βαρέλι τον περασμένο μήνα και βρίσκεται ακόμα σε ανοδική τροχιά. Όμως, ενώ τα θέματα των διυλιστηρίων εξομαλύνονται και το ντίζελ εξασθενεί - υπήρξε ελάχιστος χρόνος αναμονής για το ράλι στα futures του αργού. Ξεπέρασαν τα υψηλά διετίας των 64,65 δολ. το βαρέλι στις 7 Νοεμβρίου, και παραμένουν κοντά σε αυτό.

"Αυτό θα αντισταθμίσει την πρόσφατη υποστήριξη για το αργό", δήλωσε ο Alan Gelder, αντιπρόεδρος του κλάδου διύλισης, χημικών και πετρελαίου στη Wood Mackenzie, σχετικά με τις ενδείξεις ότι η αγορά ντίζελ είναι ασθενέστερη από την αναμενόμενη. "Ιδιαίτερα αν η αύξηση της ζήτησης αποδειχθεί απογοητευτική", δεδομένης της σημασίας του ντίζελ ως πηγής κατανάλωσης κατά τους χειμερινούς μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα