Το ΝΑΤΟ «βλέπει» συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα – Επιφυλάξεις από τη Δύση

Το ΝΑΤΟ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι αύξησε τον αριθμό των στρατευμάτων που έχει συγκεντρώσει στα σύνορα με την Ουκρανία μόλις μία μετά τους ισχυρισμούς της Μόσχας είχε αρχίσει να αποσύρει ορισμένες από τις στρατιωτικές της μονάδες στην περιοχή.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC, οι ηγέτες της Δύσης αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδείξεις

για μια τέτοια κίνηση, μετά και την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι: «Οι μονάδες της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής, που ολοκλήρωσαν τη συμμετοχή τους στα τακτικά γυμνάσια σε περιοχές δοκιμών της χερσονήσου της Κριμαίας, κατευθύνονται με τραίνα πίσω στις μόνιμες βάσεις τους».

Η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε νυχτερινές εικόνες από ένα τραίνο που μετέφερε τανκς να διασχίζει τη γέφυρα που περνά από τα στενά Κερτς, την οποία κατασκεύασε η Μόσχα για να ενώσει την Κριμαία με το ρωσικό έδαφος. Ωστόσο, το CNBC δεν έχει καταφέρει να επαληθεύσει τη γνησιότητα του βίντεο.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επίσης ανακοινώσει ότι τα στρατεύματα που συμμετέχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις στη Λευκορωσία, δηλαδή στα βόρεια σύνορα της Ουκρανίας, πρόκειται να επιστρέψουν επίσης στις βάσεις τους στις 20 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, οι δυτικοί ηγέτες αμφισβήτησαν τους ισχυρισμούς της Ρωσίας.

«Δεν έχουμε δει αποδείξεις ότι η Μόσχα αποσύρει τις δυνάμεις της» λέει ο Βρετανός υπουργός Άμυνας

H Βρετανία δεν έχει μέχρι στιγμής δει κάποιες αποδείξεις ότι η Ρωσία αποσύρει τους στρατιώτες από τις θέσεις τους κοντά στο ουκρανικό σύνορο και θα πρέπει να κρίνεται από τις πράξεις της σε ό,τι αφορά στην αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, δήλωσε στο μεταξύ σήμερα ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας στο Sky News.

«Δεν έχουμε δει κάποιες αποδείξεις επί του παρόντος για αυτή την απόσυρση», είπε ο υπουργός στο Times Radio.

«Δεν αμφισβητούμε αυτά που λέει η Ρωσία, αλλά θα την κρίνουμε από τις πράξεις της», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα:

Credit Suisse: Τα τρία σενάρια για τη ρωσο-ουκρανική διένεξη – Οι επιπτώσεις στις αγορές

ΒΝP Paribas: Πώς κωδικοποιεί την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης από την Αllianz

Αντόνιο Περκάσι: Η Αταλάντα, ο Ολυμπιακός και οι μεγάλες business στην Ελλάδα (pics)

Keywords
Τυχαία Θέματα