Το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μανχάταν

Την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν από την οποία έχασαν τη ζωή τους 8 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 15 ανέλαβε την Παρασκευή το Ισλαμικό Κράτος.

Σε ανάρτησή στην εβδομαδιαία ηλεκτρονική εφημερίδα Αλ Νάμπα που αποτελεί όργανο προπαγάνδας των τζιχαντιστών αναφέρεται ότι ο 29χρονος Ουζμπέκος Σαϊφούλο Χαμπιμπουλάεβιτς Σαΐποφ «είναι στρατιώτης του χαλιφάτου».

Ωστόσο, όπως σημειώνεται από το πρακτορείο Reuters,

στην ανάρτηση δεν παρατίθεται κάποιο στοιχείο για να στηρίξει αυτόν τον ισχυρισμό.

Πάντως στο φορτηγάκι του τρόμου με το οποίο ο Σαΐποφ παρέσυρε και σκότωσε 8 ποδηλάτες είχαν βρεθεί φωτογραφίες με σημαίες του ISIS και χειρόγραφο σημείωμα -γραμμένο στα αγγλικά- στο οποίο έγραφε πως έκανε την επίθεση για λογαριασμό του «Ισλαμικού Κράτους». Παράλληλα αυτόπτες μάρτυρες έχουν δηλώσει ότι όταν ο Ουζμπέκος βγήκε από το αυτοκίνητο φορτηγάκι «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Εξάλλου και ο ίδιος στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε τραυματισμένος στην κοιλιά από τα πυρά αστυνομικού που τον ακινητοποίησε λίγο μετά το μακελειό, ο 29χρονος τρομοκράτης ζήτησε να κρεμαστεί έξω από το δωμάτιο του η μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Η κίνησή του αυτή, μάλιστα, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος ζήτησε - μέσω Twitter - να του επιβληθεί η θανατική ποινή.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα