Το 5o τεύχος του περιοδικού NOMAS αφιερωμένο στις αλλαγές που φέρνει η κίνηση μαζί της

Μετά την Αθήνα, την Κων/πολη, το Porto και το Παρίσι κυκλοφορεί το 5o τεύχος του περιοδικού NOMAS αφιερωμένο στην μετακίνηση, στην μετανάστευση και στις αλλαγές που φέρνει η κίνηση μαζί της. Επειδή μερικές φορές αν θες να καταλάβεις που σε πάει ο δρόμος που ακολουθείς είναι καλύτερα να μένεις ακίνητος. Ή γιατί, όπως πολύ σωστά λέει ο γνωστός ποιητής Γιώργος Κακουλίδης στον δημοσιογράφο Θανάση Λάλα, η μετακίνηση

είναι η πρώτη ύλη του Θεού.

Στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας θα διαβάσετε την συγκλονιστική μαρτυρία του εξόριστου Σύριου συγγραφέα Najati Tayara, για το πώς δραπέτευσε από τη χώρα του και ποιους θεωρεί υπεύθυνους για την καταστροφή της Συρίας. Τι πιστεύουν οι φιλόσοφoι Michel Serres και Pascal Bruckner για την Ενωμένη Ευρώπη, τους ισλαμιστές, την τρομοκρατία, το ίντερνετ, τον έρωτα και την ευτυχία. Γιατί ο Διευθυντής του Γερμανικού Μουσείου Αρχιτεκτονικής Peter Schmall πιστεύει ότι θα χρειαστεί σύντομα να κτίσουμε νέες πόλεις όχι μόνο στην Κίνα ή στην Ινδία αλλά και στην Ευρώπη. Τι είδε η ποιήτρια Ελένη Γαλάνη στο ταξίδι της από την Μυτιλήνη ως την Οστάνδη.

Ακόμα, ο συγγραφέας και σεναριογράφος Ευθύμης Φιλίππου (Κυνόδοντας, Αστακός κ.ά.) γράφει για μας ένα εξαιρετικό ποίημα με αφορμή την μετανάστευση Στο έγχρωμο 16σελιδο καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο απεικονίζουν στα έργα τους διαφορετικές πλευρές της μετακίνησης. Ενώ στη Μόδα, στο Rooms Around, 5 φωτογράφοι φωτογραφίζουν σε 6 ξενοδοχεία, σε 3 διαφορετικές χώρες! Το 5o τεύχος του NOMAS κυκλοφορεί τυλιγμένο σε μια φωτογραφία του καλλιτέχνη Πάνου Κοκκινιά. Αναζητήστε στο site μας το πλησιέστερο σημείο πώλησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα