Τι αποκαλύπτει η Μελίντα Γκέιτς για τη σχέση του Μπιλ Γκέιτς με τον Τζέφρι Επστάιν

Το 2013, ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς συναντήθηκαν με τον καταδικασμένο για σεξουαλική κακοποίηση και παιδεραστία, επιχειρηματία Τζέφρι Έπσταϊν. Σύμφωνα όμως, με μαρτυρίες, η εν λόγω συνάντηση έφερε τη Μελίντα σε πολύ δύσκολη θέση. Δεν χάρηκε καθόλου για τη σχέση του συζύγου της με τον επιχειρηματία.

Πιο συγκεκριμένα, πηγές αναφέρουν πως η φιλία του πρώην συζύγου της με τον Επστάιν – ο οποίος είχε ήδη κριθεί ένοχος όταν οι δύο επιχειρηματίες ξεκίνησαν τις επαφές το 2011 – «εξακολουθεί

να στοιχειώνει» τη Μελίντα.

Το ζευγάρι, φαίνεται πως συναντήθηκε με τον Επστάιν στο αρχοντικό του στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβριο του 2013 και όπως αναφέρει το BusinessInsider, λίγο μετά τη συνάντηση, η Μελίντα παραδέχτηκε σε στενούς της φίλους πόσο άβολα ένιωσε. Άτομα μάλιστα, από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του ζευγαριού αποκάλυψαν τότε πως η Μελίντα ήταν έξαλλη για τη σχέση του συζύγου της με τον Επστάιν.

Για τη σχέση αυτή που είχαν οι δύο άνδρες επιχειρηματίες γίνεται λόγος για πρώτη φορά στα τέλη του 2019 μετά το θάνατο του Επστάιν. Υπενθυμίζεται πως ο Αμερικανός επιχειρηματίας είχε προφυλακιστεί μετά από κατηγορίες που προέκυψαν σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση αλλά και συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης σωματεμπορίας ανήλικων κοριτσιών. Προτού ωστόσο, γίνει η δίκη, ο 66χρονος Αμερικανός δισεκατομμυριούχος έβαλε τέλος στη ζωή του όπως οι έρευνες έδειξαν στη συνέχεια και βρέθηκε νεκρός στο κελί του τον Αύγουστο του 2019.

Πράγματι, ο Επστάιν είχε επαφές και επικοινωνία με δεκάδες γνωστά πρόσωπα μεταξύ αυτών και ο Ντόναλτ Τράμπ. Αυτό, ωστόσο, που κάνει μεγαλύτερη εντύπωση στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι οι επαφές μεταξύ των δύο ανδρών ξεκίνησαν αφού ο Επστάιν είχε κριθεί ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση. 

Ο Γκέιτς είπε ότι αρχικά ήλπιζε πως ο πλούσιος χρηματοδότης θα τον βοηθούσε να συγκεντρώσει χρήματα για τις παγκόσμιες πρωτοβουλίες στον τομέα της υγείας. Οι Times ανέφεραν ότι ο Γκέιτς και ο Επστάιν συναντήθηκαν πολλές φορές από το 2011 έως το 2013. Το 2013, ο Γκέιτς ταξίδεψε μάλιστα και με το ιδιωτικό τζετ του Επστάιν από το Νιου Τζέρσεϋ στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Αργότερα, ωστόσο, ο δισεκατομμυριούχος αρνήθηκε τη συγκεκριμένη συνάντηση.

Το 2011, ο Γκέιτς έγραψε σε ένα email στους συναδέλφους του: «Ο τρόπος ζωής του [Επστάιν] είναι πολύ διαφορετικός και ενδιαφέρων αλλά δεν θα μου ταίριαζε». Μέχρι το τέλος του 2014, οι δυο τους δεν είχαν πλέον καμία επαφή. Μάλιστα, ο Επστάιν είχε παραπονεθεί σε κοινό γνωστό τους ότι ο Γκέιτς τον αποφεύγει.

«Δεν είχα καμία επιχειρηματική σχέση ή φιλία μαζί του», δήλωσε αργότερα ο Γκέιτς. «Δεν πήγα ούτε Νέο Μεξικό ούτε στη Φλόριντα ούτε στο Palm Beach ούτε πουθενά αλλού. Στις συναντήσεις μας υπήρχαν αποκλειστικά άνδρες και τίποτα άλλο. Δεν πήγα ποτέ σε πάρτι του και ποτέ δεν του έδωσε χρήματα» υποστηρίζει.

Διαβάστε ακόμη:

«Αυξημένη Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού»: Το νέο πρόγραμμα που θα μοιράζει «χιλιάρικα» σε επιχειρήσεις

Attica Bank: Η απόφαση για μετατροπή του DTC αντί hive-down ενισχύει το ενδιαφέρον των επενδυτών

Αναστολές Μαΐου: Ποιοι κλάδοι μένουν εκτός και για ποιους ισχύουν αυστηρά κριτήρια

Keywords
Τυχαία Θέματα