Θύελλα από τις καταγγελίες και τις παραιτήσεις στελεχών της ΕΡΤ

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Βασίλη Ταλαμάγκα. Τα καθήκοντα του κ. Ταλαμάγκα στη διεύθυνση Ενημέρωσης θα αναλάβει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Βασίλης Κωστόπουλος παράλληλα με τα έως τώρα καθήκοντά του.

Σημειώνεται ότι ο 80χρονος Βασίλης Κωστόπουλος, ανέλαβε πρόσφατα και τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή ραδιοφωνίας, μετά

την δημόσια αντιπαράθεσή του με τον αναπληρωτή του και επικεφαλής της δημόσιας ραδιοφωνίας, Γιώργου Θαλασσινού. Ο τελευταίος, μάλιστα, με δημόσια παρέμβασή του υπό τον τίτλο «ΕΡΤ- Επιστροφή στις ρίζες» καταλόγιζε στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ παράτυπες διαδικασίες, αποκλεισμό ικανών στελεχών, έλλειψη λογοδοσίας και κυρίως έλλειψη στρατηγικού οράματος για τη Δημόσια Τηλεόραση.

«Οι αρμόδιοι ας αναλογιστούν τη ζημιά που γίνεται σ’ ένα μεγάλο και έμπειρο Ραδιοτηλεοπτικό Οργανισμό σε βάθος χρόνου και τα επιχειρήματα που προσφέρονται σε όσους τον επιβουλεύονται», σημείωνε ο κ.Θαλασσινός.

Ο Βασίλης Ταλαμάγκας, ωστόσο, δεν έχει ακόμη διευκρινήσει ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του καθώς οι πληροφορίες από τη μία κάνουν λόγο για συμφωνία με μεγάλο ιδιωτικό κανάλι ενώ κάποιοι ισχυρίζονται ότι θα αναβαθμιστεί άμεσα σε μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ.

Πληροφορίες θέλουν τον Βασίλη Ταλαμάγκα να μην αντέχει τα όσα συμβαίνουν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, με επιπλέον δεδομένο ότι ο ίδιος θεωρείται άνθρωπος ηπίων τόνων με επαγγελματική πορεία που δεν συνδέεται με τον κυβερνητικό χώρο. Μάλιστα, καθοριστικό ρόλο στην απόφασή του να υποβάλλει την παραίτησή του έχει παίξει το κλίμα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες, μετά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Νίκου Φίλη για ύπαρξη παραδιοίκησης στην ΕΡΤ, που προκάλεσε «εμφύλιο» στον ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά να απαντά ότι ο κ.Φίλης δεν γνωρίζει την κατάσταση στην ΕΡΤ και στη συνέχεια να προχωρά ακόμη περισσότερο, λέγοντας ότι η επιχειρηματολογία του κ.Φίλη είναι ταυτόσημη με εκείνη του κ.Μητσοτάκη.

Ομως, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, προχώρησε νωρίτερα και η πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ 3 Κατερίνα Σαρικάκη. Η κυρία Σαρικάκη απέστειλε από τη Βιέννη, όπου διαμένει μόνιμα, την παραίτησή της.

Μάλιστα, η παραιτηθείσα πρόεδρος, που είχε διοριστεί πριν ακριβώς ένα χρόνο στη θέση αυτή, δεν κοινοποίησε την επιστολή παραίτησης στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3, με αποτέλεσμα στα γραφεία της διοίκησης οι εργαζόμενοι να μάθουν την είδηση από «σπόντα».

Όσο για τους λόγους που την οδήγησαν στην παραίτηση, αυτοί δεν έγιναν γνωστοί ακριβώς επειδή την επιστολή έχει στα χέρια του μόνο ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Βασίλης Κωστόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Σαρικάκη, διαμαρτυρόταν καθώς δεν της είχαν εκχωρηθεί οι αρμοδιότητες που είχε συμφωνήσει.

Η κυρία Σαρικάκη λόγω και των υποχρεώσεών της στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης δεν ήταν και πολύ τακτική επισκέπτρια στη Θεσσαλονίκη, στην οποία εμφανιζόταν για υπηρεσιακούς λόγους ανά αραιά χρονικά διαστήματα. Τέλος, δεν λείπουν κι εκείνοι που λένε πως η Κατερίνα Σαρικάκη θα αναζητήσει νέα θέση σε κάποιον οργανισμό, έμμισθη αυτή τη φορά, μιας και αυτή της προέδρου της διοικούσας της ΕΡΤ3 ήταν περισσότερο τιμητική.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα