Θρίλερ και πάλι με την Εθνική Ασφαλιστική

Σε θρίλερ εξελίσσεται η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Αργά το βράδυ της Δευτέρας η Pimco διέψευσε τις πληροφορίες που την έφεραν να συμμετέχει από κοινού με εταιρεία συμφερόντων του Warren Buffett στο σχήμα της Exin που έχει πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό για την αγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής. Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι J. Calamos και J. Koudounis – δύο εκ των βασικών χρηματοδοτών του σχήματος - θα βάλουν λιγότερα χρήματα

από αυτά για τα οποία είχαν δεσμευτεί αρχικώς.

Η διάψευση από την πλευρά της Pimco δημιουργεί πρόσθετο προβληματισμό στις εποπτικές αρχές καθώς στο πρόσφατο παρελθόν είχαν δοθεί πληροφορίες για συμμετοχή του επιχειρηματία Θεόδωρου Δουζόγλου με 200 εκατομμύρια στο σχήμα που αγοράζει τη μεγαλύτερη ασφαλιστική της χώρας.

Ο κύριος Δουζόγλου είχε ενημερώσει την Τράπεζα της Ελλάδος ότι δεν συμμετέχει στο σχήμα της Exin διαψεύδοντας και πάλι τις σχετικές πληροφορίες.

Οι τελευταίες εξελίξεις γεννούν πιεστικά ερωτήματα, με βασικότερο το αν τελικά η Exin Group έχει όντως εξασφαλίσει τα κεφάλαια που χρειάζονται για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, αλλά και το ποιο θα είναι τελικώς το εταιρικό σχήμα στο οποίο προβλέπεται να μεταβιβασθεί το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα