Θ. Μιχαλόπουλος (Microsoft): Είμαστε στην τελική ευθεία για την επιλογή του χώρου της επένδυσής μας

Αν και προ ημερών newsletter του υπ. Ανάπτυξης ενημέρωνε ότι η επένδυση σε 3 hyperscale data centers της Microsoft είναι έτοιμη να προχωρήσει σε τοποθεσία στο Λαύριο, όπως εξάλλου φημολογούνταν εδώ και μήνες, σήμερα ο επικεφαλής της Microsoft σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα κ.

Θεοδόσης Μιχαλόπουλος επιχείρησε να αποστασιοποιηθεί αρκούμενος να δηλώσει ότι «είμαστε στην τελική ευθεία να αναγνωρίσουμε το κατάλληλο μέρος και να προχωρήσουμε με τη διαδικασία κατασκευής».

Παράλληλα, υπογράμμισε τους άξονες πάνω στους οποίους αποφάσισε η μητρική να προχωρήσει στη συγκεκριμένη επένδυση στη χώρα μας.

Όπως εξήγησε κατά τη διάρκεια συζήτησης σε πάνελ του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών για την αναθέρμανση των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων, ο πρώτος άξονας αφορούσε την οικονομική ευκαιρία που εμφανιζόταν στη χώρα που ανέκαμπτε μετά την 10ετή κρίση.

«Νιώθαμε ότι το κενό του ψηφιακού μετασχηματισμού που υπήρξε λόγω και της κρίσης θα καλυφθεί. Κι όντως, εν μέσω πανδημίας όλα επιταχύνθηκαν. Έπειτα το Ταμείο Ανάκαμψης αναμένεται να προωθήσει αυτή την προσπάθεια», υπογράμμισε σχετικά.

Ο δεύτερος άξονας αφορούσε την τοποθεσία της χώρας. «Ιδανική», σύμφωνα με τον κ. Μιχαλόπουλο από άποψη θέσης αλλά και προσφερόμενης ασφάλειας ώστε να μπορεί να υποστηρίζει υπηρεσίες και στις γύρω αγορές.

Τέλος, ο τρίτος άξονας αφορούσε την ίδια τη δέσμευση της Microsoft να χρησιμοποιεί αποκλειστικά ΑΠΕ για τη μεγάλη ποσότητα ενέργειας που απαιτούν για τη λειτουργία τους τα Data Centers.

«Έως το 2025 θέλουμε να χρησιμοποιούμε απόλυτα ενέργεια παραγόμενη από ΑΠΕ και η Ελλάδα προσφέρει εξαιρετική πρόσβαση σε αυτές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη: 

Τράπεζες: Παρελθόν τα «κόκκινα» δάνεια – Προσήλωση στην επόμενη ημέρα με το βλέμμα στο Ταμείο Ανάκαμψης 

Αυτός είναι ο Έλληνας που μήνυσε την Apple (pics) 

Πατέλης: «Από πηγή συστημικού κινδύνου σε πηγή συστημικής ανάπτυξης οι τράπεζες»

Keywords
Τυχαία Θέματα