Τα «μεγάλα» πορτοφόλια από τη Μ. Ανατολή «προσγειώνονται» σε Μύκονο, Σαντορίνη αλλά και Πάρο

Μετά τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, τους πλέον premium προορισμούς των Κυκλάδων, ένας ακόμη προορισμός, η Πάρος κερδίζει έδαφος στα «μεγάλα» πορτοφόλια, τους επισκέπτες από τη Μέση Ανατολή, που θέλει να προσελκύσει περισσότερο η Ελλάδα ώστε να ανεβάσει και τον πήχη των εισπράξεων.

Μετά τις απευθείας πτήσεις που έχουν εντάξει στο θερινό τους πρόγραμμα οι αεροπορικές από τη Μέση Ανατολή- Qatar Airways, Etihad Airways, flyDubai- σε Μύκονο και Σαντορίνη, έρχεται μία ακόμη πρωτοβουλία αυτή τη φορά για την Πάρο που φαίνεται ότι έχει αρχίσει να προσελκύει και αυτή ως προορισμός το ενδιαφέρον, μπαίνοντας σταδιακά στο «club» των προορισμών για Αραβες.

Η Qatar Airways Holidays, από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς οργανισμούς και μέλος του κρατικού ομίλου Qatar Airways, προσθέτει την Πάρο στα ταξιδιωτικά της προγράμματα και εγκαινιάζει τώρα το «Greek Island Hopping» μία νέα ταξιδιωτική εμπειρία για επισκέπτες από το Κατάρ που θέλουν να ανακαλύψουν το νησί μαζί με τη Μύκονο και τη Σαντορίνη σε συνέχεια των τακτικών, απευθείας πτήσεων προς Μύκονο και Σαντορίνη της αεροπορικής: Σύμφωνα με το πακέτο οκτώ ημερών που είναι διαθέσιμο από αυτό το Σαββατοκύριακο έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου 2021 (με τις κρατήσεις ωστόσο να πραγματοποιούνται μέχρι τα μέσα Ιουλίου) η Qatar Airways Holidays θα διακινεί ακτοπλοϊκώς τους επιβάτες που επιθυμούν να επισκεφτούν την Πάρο.

«Ετοιμαστείτε για μια εμπειρία διακοπών όπως κανένας άλλος, καθώς σας ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες στιγμές αυτής της απίστευτης χώρας» αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία. Το πακέτο είναι μια «εκπληκτική περιήγηση με νησιωτική εκδρομή στα παγκοσμίου φήμης νησιά Μύκονο, Πάρο και Σαντορίνη, σχεδιασμένη να παρέχει εξαιρετικές εμπειρίες κατάλληλες για όλους τους τύπους ταξιδιωτών με έναν ιδανικό συνδυασμό προορισμών για αξέχαστες διακοπές».

Για την Πάρο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «αποτελεί ένα εξαιρετικό κρυμμένο ελληνικό κόσμημα στο οποίο μπορεί κανείς να απολαύσει πεζοπορία αλλά και τα κρυστάλλινα καθαρά νερά της Μεσογείου».

Το εβδομαδιαίο πακέτο της Qatar Airways Holidays περιλαμβάνει πτήσεις μετ’επιστροφής στο Κατάρ, εισιτήρια ταχύπλοου μεταφορά άφιξης και ειδικές τιμές σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με τιμές κατ’ άτομο σε δίκλινο ξενοδοχείου 4 αστέρων να ξεκινούν από 1.800 ευρώ και σε ξενοδοχεία 5 αστέρων από 2.250 ευρώ και πάνω.

Αποτελεί δε ένα πρώτο «τεστ» προκειμένου να φανεί και το ενδιαφέρον για το νησί, όπου έχουν αυξηθεί εσχάτως τα πεντάστερα καταλύματα, ενώ έχει δρομολογηθεί και ευρύ πρόγραμμα αναβάθμισης του αεροδρομίου για το οποίο το υπουργείο Υποδομών έχει δεσμεύσει ήδη ποσό 46,2 εκατ. ευρώ: Στα νέα έργα περιλαμβάνεται ένας νέος αεροσταθμός 13.000 τ.μ. και η επέκταση του διαδρόμου και του δαπέδου στάθμευσης αεροσταθμών, με το έργο να χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Το αεροδρόμιο της Πάρου παρουσίαζε εκρηκτική άνοδο στην επιβατική κίνηση μέχρι και τις αρχές του 2020, απόρροια των προηγούμενων έργων αναβάθμισης που ξεκίνησαν το 2013 και ολοκληρώθηκαν το 2017.

Το 2019, σε σχέση με το 2016, οι αναχωρήσεις και αφίξεις επιβατών τακτικών πτήσεων σχεδόν τριπλασιάστηκαν και διαμορφώθηκαν σε 114.879 και 103.457, αντίστοιχα. Οι τακτικές πτήσεις σχεδόν διπλασιάστηκαν, ενώ υποχώρησε ελαφρώς ο αριθμός των αφιξαναχωρήσεων ιδιωτικών πτήσεων και αεροσκαφών από 304 (το 2016) σε 278 το 2019. Με τις νέες επεκτάσεις του αεροδρομίου το νησί θα μπορεί πλέον να προσελκύσει περισσότερες αεροπορικές εταιρίες και συχνότερες πτήσεις με μεγαλύτερης χωρητικότητας αεροσκάφη.

Οι απευθείας πτήσεις σε Μύκονο- Σαντορίνη

Συνολικά, αν και ο αριθμός των επισκεπτών από τη Μέση Ανατολή στη χώρα μας είναι μικρός, τη φετινή χρονιά οι αεροπορικές της περιοχής έχουν εντάξει και νέα δρομολόγια με απευθείας πτήσεις, εκτός από την Αθήνα, σε Μύκονο και Σαντορίνη στο πλαίσιο του θερινού τους προγράμματος και της προσπάθειας για τη δημιουργία μιας ασφαλούς ταξιδιωτικής «φούσκας» (travel bubble) ελέω κορωνοϊού.

Η Qatar Airways είναι αυτή που έχει εγκαινιάσει νωρίτερα, από το Μάιο, τις πτήσεις Ντόχα- Μύκονος με τρία δρομολόγια την εβδομάδα για φέτος το καλοκαίρι, έχοντας ήδη τη θετική εμπειρία από το καλοκαίρι του 2018 όταν ξεκίνησαν τα συγκεκριμένα δρομολόγια και η αποδοχή από το ταξιδιωτικό κοινό στη Ντόχα ήταν μεγάλη. Λόγω της πανδημίας, υπήρξε διακοπή της σύνδεσης το περασμένο καλοκαίρι και τώρα η εταιρεία επιστρέφει στο νησί.

Νέα δρομολόγια μέσα στον Ιούνιο, από την επόμενη εβδομάδα και αργότερα από τον Ιούλιο ξεκινούν επίσης από την flyDubai και την Etihad Airways, αντίστοχα, από Ντουμπάι και Αμπου Ντάμπι για τις απευθείας πτήσεις σε Μύκονο- Σαντορίνη στο πλαίσιο των θερινών τους προγραμμάτων. Η πρώτη αεροπορική ξεκινά νωρίτερα, από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου τα απευθείας δρομολόγια, ενώ η Etihad από τον Ιούλιο για την περίοδο έως τον Σεπτέμβριο.

Εκτός από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, αεροπορική γέφυρα θα συνδέει, από τις 12 Ιουλίου και το νησί της Ρόδου με την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, από την αεροπορική εταιρία WizzΑir. Για πρώτη φορά στην τουριστική ιστορία του νησιού, εισάγονται δύο απευθείας πτήσεις ανά εβδομάδα, (κάθε Δευτέρα και Παρασκευή), που θα το συνδέουν με το Άμπου Ντάμπι, μέχρι τουλάχιστον και τον μήνα Σεπτέμβριο.

Οι νέες πτήσεις έρχονται κατόπιν και της συμφωνίας, ήδη από τον Μάιο, μεταξύ Ελλάδας- Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τη δημιουργία ασφαλούς «ταξιδιωτικού διαδρόμου» για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα, αλλά και αμοιβαίας αναγνώρισης πιστοποιητικών εμβολιασμού που εκδίδονται από τις υγειονομικές αρχές των δύο χωρών. Στόχος είναι ο «ταξιδιωτικός διάδρομος» να διευκολύνει τη μετακίνηση των εμβολιασμένων ατόμων που έχουν στην κατοχή τους πιστοποιητικά εμβολιασμού, χωρίς να χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους, τηρώντας ωστόσο τα υπόλοιπα προληπτικά μέτρα που έχουν υιοθετηθεί σε κάθε προορισμό, για τη διασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης όλων των πολιτών.

Διαβάστε ακόμη:

Όλα όσα προβλέπει η ρύθμιση Σταϊκούρα: Αυτοί είναι οι όροι για 240 και 420 δόσεις για χρέη

Όλο το σχέδιο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του e-ΕΦΚΑ

Η ναυλαγορά ξηρού φορτίου δεν έχει φτάσει στο ταβάνι της

Keywords
Τυχαία Θέματα