Τα κέρδη για το ελβετικό φράγκο προβλέπονται βραχύβια

Το ελβετικό φράγκο μπορεί να έχει κάνει μια θεαματική επιστροφή, μετά από την πτώση του παρελθόντος από τα επίπεδα που ήταν κάποτε το ανώτατο όριο της συναλλαγματικής ισοτιμίας του, αλλά τα κέρδη αυτά δεν μπορεί να διαρκέσουν.

Το νόμισμα, το οποίο έχει αναπτυχθεί κατά περισσότερο από 3%, από τότε που δοκίμασε το επίπεδο του 1,20 τον περασμένο μήνα, φαίνεται να έχει ως επί το πλείστον διατιμηθεί με άξονα τους κινδύνους της Ιταλίας και είναι μόνο θέμα χρόνου πριν συνεχίσει την τάση αποδυνάμωσης, σύμφωνα με την Nordea Bank AB. Ο Andreas Steno Larsen, στρατηγικός αναλυτής νομισμάτων στη σουηδική

τράπεζα, θεωρεί ότι το ελβετικό φράγκο υποχωρεί προς τα 1,18-1,19 μέχρι το τέλος του έτους, ενώ η καναδική Imperial Bank of Commerce έχει παρόμοια πρόβλεψη.

Το φράγκο είχε πορευτεί το Μάρτιο και τον Απρίλιο με τις προσδοκίες ότι η Ελβετική Εθνική Τράπεζα θα διατηρήσει την πολιτική της, ακόμη και όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κλίνει προς την κατεύθυνση της σύσφιγξης. Ενώ το τελευταίο ράλι του νομίσματος είναι κάτι που η ελβετική κεντρική τράπεζα είναι πιθανό να παρακολουθεί με προσοχή, δεδομένου ότι αντιτίθεται στον στόχο των πολιτικών για την άμβλυνση του πληθωρισμού, οι αναλυτές δεν βλέπουν ακόμα τίποτα στην κεντρική τράπεζα της Ελβετίας, που να τους ανησυχεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα