Τα επόμενα κρίσιμα σημεία για ΓΔ, FTSE και τράπεζες

γράφει ο Απόστολος Μάνθος*

Η ανοδική τμήση της συσσώρευσης, που είχε αποτυπωθεί από το Γενικό Δείκτη την περασμένη εβδομάδα μεταξύ των 660 με 675 μονάδων έχει ανοίξει το διάδρομο για την προσέγγιση της πολυπόθητης περιοχής ψυχολογικής αντίστασης των 700 μονάδων.

Η πιθανή έλευση του Γενικού Δείκτη άνω των 700 μονάδων με περίσσια ανοδικών καυσίμων μπορεί να δώσει ώθηση προς την πολύ σημαντική περιοχή αντίστασης των 730 μονάδων. Στην αντίθετη περίπτωση, που ο Γενικός Δείκτης δηλώσει αδυναμία κίνησης προς το όριο των 700 μονάδων μπορεί να επιφέρει ένα διαγραμματικό pullback προς το επίπεδο

βραχυχρόνιας στήριξης των 675 με 670 μονάδων.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ανοδική τμήση των 1.800 μονάδων για το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25, καθώς επετεύχθη μετά από αρκετές άκαρπες προσπάθειες.

Τεχνικά το επόμενο σημείο αντίστασης εντοπίζεται στις 1.872 μονάδες. Σημείο, όπου θα πρέπει ο δείκτης να το διασπάσει με «δύναμη» επιβεβαίωσης για να μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα κοιτώντας πλέον προς το επίπεδο των 1950 μονάδων. Οποιαδήποτε όμως επιστροφή χαμηλότερα των 1800 μονάδων θα έθετε το κίνδυνο ενός «Bull trap» σχηματισμού δίνοντας έτσι πόντους στο σενάριο επαναξιολόγησης της ζώνης στήριξης των 1760 με 1740 μονάδων.

Αντιμέτωπος με τις 800 μονάδες βρίσκεται ο Τραπεζικός Δείκτης δίχως μέχρι τώρα να έχει δείξει ότι έχει τις δυνάμεις για να αποδράσει από το εν λόγω επίπεδο τιμών και να κινηθεί προς το επόμενο βήμα αντίστασης των 850 μονάδων. Το σημείο όπου μπορεί να φέρει τους Buyers σε δύσκολη θέση είναι οι 770 μονάδες.

*ο κ. Μάνθος είναι Υπεύθυνος Τεχνικής Ανάλυσης ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ, Μέλος Επενδυτικής Επιτροπής

Keywords
Τυχαία Θέματα