Συνεχίζουν σε καθοδικό τέμπο οι ευρωαγορές

Πτωτικά και σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να επηρεάζονται από τις εξελίξεις που προέκυψαν χθες από την ΕΚΤ που ετοιμάζει νέο γύρο στήριξης της οικονομίας της ευρωζώνης.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,55% στις 372,01 μονάδες με σχεδόν όλους τους κλαδικούς δείκτες στο κόκκινο.

Όλοι οι μεγάλοι δείκτες κινούνται σε αρνητικό πρόσημο. Στη Βρετανία, ο FTSE 100 -0,70%, στη Γερμανία ο DAX -0,53%, ο γαλλικός CAC 40 -0,41%, ενώ στην περιφέρεια

ο ιταλικός FTSE MIB -0,16% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 -0,60%.

Το κλίμα στις αγορές επηρεάστηκε όμως και από τα απογοητευτικά εμπορικά στοιχεία της Κίνας. Συγκεκριμένα, οι κινεζικές εξαγωγές υποχώρησαν κατά 20,7% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018, που έχει εγείρει ερωτήματα για την ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη – στοιχείο «κλειδί» για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Σε ό,τι αφορά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ, ο επικεφαλής της εξήγγειλε έναν νέο γύρο φθηνών δανείων ώστε να δοθεί ώθηση στη χορήγηση δανείων στις τράπεζες της ευρωζώνης και ως εκ τούτου στήριξη στην πραγματική οικονομία.

Ανέφερε παράλληλα ότι τα επιτόκια θα συνεχίσουν να παραμένουν στα τρέχοντα επίπεδα έως τουλάχιστον το τέλος του έτους, ενώ η ΕΚΤ προχώρησε σε μείωση των προβλέψεων της ανάπτυξης της ευρωζώνης από το 1,7% στο 1,1% για φέτος.

Οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης σήμερα διεύρυναν τη χθεσινή πτώση στον απόηχο των ανακοινώσεων της κεντρικής τράπεζας.
Κοιτάζοντας σε μεμονωμένες μετοχές, η βρετανική εταιρεία λιανικής πώλησης Debenhams έκανε άλμα σχεδόν 15% μετά την ανακοίνωση του Mike Ashley ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του CEO της Sports Direct για να εστιάσει στη διοίκηση της Debenhams.

Η μετοχή της GVC έχασε περίπου 6% μετά την κίνηση του CEO και προέδρου να πουλήσει τις μετοχές του.

Keywords
Τυχαία Θέματα