Συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες η συνεδρίαση της Επ. Ανταγωνισμού για την εξαγορά της HSW

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Στην Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού άρχισε σήμερα η διαδικασία κατάθεσης των δικηγόρων του Ομίλου Attica όσον αφορά την εξαγορά της Hellenic Seaways με την απόκτηση του πακέτου μετοχών που κατείχαν οι Μινωϊκές Γραμμές του Ομίλου Γκριμάλντι.

Η εξέταση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες αφού ο Όμιλος θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα. Το κομβικό σημείο είναι να δοθούν απαντήσεις και λύσεις

όσο αφορά το δίκτυο γραμμών που θα καλύπτει η Attica (Superfast Ferries-Blue Star Ferries) μετά την προσθήκη στη δύναμή της, της HSW που είναι η εταιρεία με τον μεγαλύτερο στ όλο στην ελληνική ακτοπλοία.

Έχει ήδη γίνει η εισήγηση προς την Επιτροπή στις αρχές Απριλίου, σύμφωνα με την οποία η πραγματοποίηση της υπό κρίση συγκέντρωσης, δύναται να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού, ιδίως με τη δημιουργία ή ενίσχυση δεσπόζουσας θέσης, στις σχετικές αγορές παροχής υπηρεσιών θαλάσσιας μεταφοράς επιβατών, ΙΧ οχημάτων και φορτηγών, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε ζεύγη λιμένων (οριοθέτηση σχετικής αγοράς με τη μέθοδο «Προσέλευση & Προορισμός»).

Κύκλοι από τις εμπλεκόμενες εταιρείες έχουν επισημάνει στο www.newmoney.gr : «Τους τελευταίους μήνες ασχολούμαστε με τη... χαρτούρα. Μαζέψαμε πολλά έγγραφα που ζήτησε η Επιτροπή και πλέον θα περιμένουμε να δούμε την απόφαση. Δεν μπορούμε να κάνουμε καμία πρόβλεψη. Εάν η Επιτροπή εγκρίνει την εξαγορά βάζοντας όμως όρους που την καθιστούν μη συμφέρουσα για τα συμβαλλόμενα μέρη τότε θα γίνουν ή, για να ακριβολογούμε, ενδέχεται να γίνουν ενστάσεις. Και μιλάμε για μέτρα, όπως για παράδειγμα, πάγωμα τιμών ή να αποδρομοληγηθούν πλοία από συγκεκριμένες γραμμές κα.» και προσέθεσαν:

«Αν υπάρχουν ασύμφοροι όροι και τους δεχθείς τότε θα πρέπει να τους τηρήσεις, αλλιώς προβλέπονται πρόστιμα. Προς το παρόν, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Μπορεί η απόφαση να λέει ναι, ή ναι με προϋποθέσεις ή όχι. Όλα είναι ανοικτά. Συνήθως η απόφαση βγαίνει 30-40 ημέρες μετά την συνεδρίαση της Ολομέλειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα