Συναγερμός για τους εμβολιασμούς: H νέα στρατηγική, τα σποτ και οι διευκολύνσεις

“Επιστράτευση” όλων των δυνάμεων – και των εφεδρειών όπως είναι οι ανήλικοι- κήρυξαν η κυβέρνηση και τα θεσμικά επιστημονικά όργανα (Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων) για να συνεχιστεί με την ίδια δυναμική και το επόμενο διάστημα η εμβολιαστική εκστρατεία “Ελευθερία” που θα μας απομακρύνει από το νέο επιδημικό κύμα.

Στοχευμένες δράσεις εμβολιασμού όπως η αξιοποίηση κινητών μονάδων για εμβολιασμό πολιτών αρχής γενομένης από την Κρήτη, συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και αναζήτηση δίαυλων επικοινωνίας

με τους πολίτες με στόχο να πεισθούν να εμβολιαστούν, διευκολύνσεις και ευέλικτες κινήσεις στο εμβολιαστικό πρόγραμμα για τους πολίτες αλλά και προνόμια και “εμπόδια” στις μετακινήσεις και τις εξόδους για τους ανεμβολίαστους, βομβαρδισμός από ενημερωτικά σποτ για τον εμβολιασμό και το όφελος του με αποδέκτες τις ηλικιακές ομάδες που “αντιστέκονται” στην “Ελευθερία”, εθελοντικός εμβολιασμός των εφήβων που έχουν γεννηθεί το 2004 και το 2005, συνθέτουν το πλαίσιο των δυνάμεων που “παρατάσσονται” πλέον απέναντι στον κορωνοϊό.

Κομβική θεωρήθηκε το περασμένο 24ωρο και η “επανεμφάνιση” έπειτα από πολλές εβδομάδες απουσίας, του καθηγητή, κ. Σωτήρη Τσιόδρα, με δυσοίωνες επιδημιολογικές αναφορές για την Αττική, την Κρήτη, τα νησιά του Αιγαίου. Ο καθηγητής συμμετείχε στη χθεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με περιφερειάρχες και δημάρχους για το θέμα της ενίσχυσης των εμβολιασμών και της συρρίκνωσης της επιδημίας.

Η νέα στρατηγική

Η κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται η “Ελευθερία” – όπως μαρτυρούν τα χαμηλά κατά τόπους ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης και το 45% του πλήρως εμβολιασμένου ενήλικου πληθυσμού- και η διαφαινόμενη κυριαρχία του υπέρμεταδοτικού στελέχους του κορωνοιού Δέλτα στην ούτως ή άλλως προβληματική ανοδική πορεία της επιδημιολογικής καμπύλης, οδήγησαν τους αρμόδιους σε αναπροσαρμογή της στρατηγικής της εμβολιαστικής εκστρατείας.

Είναι στο χέρι μας να προστατέψουμε την υγεία μας. Το ραντεβού για το εμβόλιο είναι ραντεβού ζωής. Κλείστε το δικό σας εδώ: https://t.co/FrpK74j3Ps pic.twitter.com/mF4DsUKcI6

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) July 5, 2021

Μια στρατηγική που ξεκάθαρα χαράσσεται και υλοποιείται υπό το βάρος της νέας μετάλλαξης και υπό την πίεση του χρόνου να οικοδομηθεί το τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι. Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 801 νέα περιστατικά κορωνοϊού, αυξημένα κατά 121% συγκριτικά με την αντίστοιχη ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας (362 περιστατικά την προηγούμενη Δευτέρα). Η θετικότητα “σκαρφάλωσε” στο 3,02% ενώ βρισκόταν για ημέρες σταθερά κάτω του 1,5%.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ναύπλιο: Kαταστηματάρχες, δικηγόροι και …ΕΛΑΣ εμπόδισαν ελέγχους του ΣΔΟΕ

Στην παραλία με τον Μπέζος, οι τρελοί τζίροι στη Μύκονο, έρχονται τα… συνεταιρικά deals, ο νέος ισχυρός μέτοχος στην Alpha Βank και τα ερείπια της αυτοκρατορίας των εκδόσεων

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Οι «δεσμοί» με τη Nike, το 3ο signature παπούτσι και τα νέα deals

Keywords
Τυχαία Θέματα