Συγκρατημένες κινήσεις στις ευρωαγορές πριν τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Επιφυλακτικές σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα εταιρικά κέρδη, αλλά και στο τετ α τετ που θα έχουν εντός της ημέρας ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Οι παίκτες της αγοράς θα παρακολουθήσουν όλες τις εξελίξεις που θα διαμειφθούν στο Ελσίνκι της Φινλανδίας στην πρώτη συνάντηση κορυφής των δύο ηγετών, στον απόηχο των σχολίων Τραμπ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι η ΕΕ αποτελέι «εχθρό» των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά το εμπόριο. Στο μεταξύ, Κινέζοι

αξιωματούχοι θα έχουν συνομιλίες με την ΕΕ, με επίκεντρο τη διεξαγωγή νέων εμπορικών διαπραγματεύσεων.

Στα ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,13% στις 385,52 μονάδες, με τους διάφορους κλάδους σε μεικτά πρόσημα. Πιέσεις ασκούνται στις μετοχές των κλάδων αυτοκινήτου και πρώτων υλών, με πτώση 0,5% και 03% αντίστοιχα.

Στο Λονδίνο ο FTSE100 με οριακή πτώση 0,05%, στη Φρανκφούρτη ο DAX με άνοδο 0,25%, στο Παρίσι ο CAC40 ενισχύεται κατά 0,50%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,42% , ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ35 με άνοδο 0,10%.

Κοιτάζοντας σε μεμονωμένες μετοχές, η Micro Focus σημείωσε πτώση σχεδόν 4% μετά την υποβάθμισή της από την Credit Suisse. Από την άλλη, η Indivior έκανε άλμα 29% μετά από μια προκαταρκτική διαταγή εναντίον της Dr Reddy's Laboratories για την πώληση αντιγράφων των δικών της φαρμάκων.

Εμπόριο και πολιτικές ανησυχίες επηρεάζουν και τις επιδόσεις της γερμανικής οικονομίας. Ο επικεφαλής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, είπε στη γερμανική κυβέρνηση ότι υπάρχουν αυξημένα ρίσκα για επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας λόγω των παραπάνω παραγόντων. Επίσης, τον περασμένο μήνα, η κεντρική τράπεζα της μεγαλύτερης οικονομίας της ΕΕ, υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στο σύνολο του 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα