Στροφή 180° από Κουρουμπλή: «Λογοπαίγνιο τα περί παραίτησής μου»!

Πλήρης κάλυψη του υπ. Ναυτιλίας από την κυβέρνηση: «Κανένα θέμα με τον κ. Κουρουμπλή»

Το ρητό πως ενιότε οι παραιτήσεις γίνονται δεκτές φαίνεται πως θυμήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ανέκρουσε πρύμναν από την πρωινή δήλωσή του στα Παραπολιτικά FM ότι θέτει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού μετά την εκτεταμένη μόλυνση στο Σαρωνικό. Κυβερνητική πηγή ξεκαθάρισε εξάλλου το μεσημέρι της Πέμπτης ότι δεν υπάρχει κανένα

θέμα με τον Πάνο Κουρουμπλή, μετά τον σάλο που ξέσπασε για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό, με τη ΝΔ να ζητά την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας.

«'Ηταν ένα λογοπαίγνιο. Είπα ότι κάθε μέρα είναι η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού, διότι έχω όλα μου τα χρόνια αγωνιστεί γι' αυτό το δικαίωμα του πρωθυπουργού: δηλαδή να έχει κάθε μέρα τις παραιτήσεις όλων των υπουργών στα χέρια του» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Κουρουμπλής στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον «Real fm» για τη δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας ότι θέτει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, σημείωσε ότι «ο κ. Κουρουμπλής είπε το αυτονόητο, ότι η παραίτηση κάθε υπουργού είναι πάντοτε στη διάθεση του πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός θα κρίνει. Ενημερώνεται διαρκώς και θα ενημερωθεί και στο τέλος της διαδικασίας, για τον απολογισμό, και, νομίζω, ότι η κρίση του θα γίνει με τους όρους και τα κριτήρια που επιλέγονται για κάθε υπουργό».

Σημειωτέον ότι ο κ. Κουρουμπλής θα δώσει συνέντευξη τύπου το απογευμα της Πέμπτης για να παρουσιάσει τις ενέργειες των αρχών για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τη μόλυνση του Σαρωνικού. Ήδη μετά από εντολή του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Κουρουμπλής έκανε επισκέψεις σε σημεία, που το πρόβλημα είναι οξυμένο και επόπτευσε των εργασιών καθαρισμού. Παράλληλα εξετάζεται ενδελεχώς η υπόθεση με το πλοίο (άδειες, ασφάλεια κλπ), που προκάλεσε τη μόλυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα