Στους δρόμους οι Ούγγροι για χάρη του... Σόρος

Οι Ούγγροι κατέβηκαν στους δρόμους προκειμένου να υπερασπιστούν την ακαδημαϊκή ελευθερία και να εναντιωθούν σε νόμο της κυβέρνησής τους, βάσει του οποίου ένα πανεπιστήμιο το οποίο χρηματοδοτεί ο Τζορτζ Σόρος κινδυνεύει να κλείσει.

Χιλιάδες Ούγγροι συμμετείχαν σε διαμαρτυρία στη Βουδαπέστη, με την πορεία να περνά μπροστά απ' όλα τα πανεπιστήμια της πόλης, συμπεριλαμβανομένου και του Centra European University (CEU), το οποίο ιδρύθηκε και χρηματοδοτείται από τον Τζορτζ Σόρος.

Η

πορεία έγινε στα πλαίσια της γενικευμένης αντίθεσης σε νόμο που έχει προτείνει η κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν, μέσω του οποίου αυξάνεται ο έλεγχος σε ξένα πανεπιστήμια, με αρκετούς να τον κατηγορούν ότι στόχος του είναι να τα κλείσει.

Ο κ. Ορμπάν, ο οποίος πάντως όποτε βρει την ευκαιρία στρέφεται κατά του κ. Σόρος, υποστηρίζει ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και δεν έχει καμία πρόθεση να κλείσει το CEU.
Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ φρόντισαν να προειδοποιήσουν την Ουγγαρία να μην εφαρμόσει «πολιτικές οι οποίες θα μπορούσαν να πλήξουν τη λειτουργία ή την ανεξαρτησία του CEU», όπως ανέφερε ανακοίνωση του αμερικανικού υπ. Εξωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα