Στο κάμπινγκ με το i-phone...

Παρακολουθώ χρόνια τώρα, τα θερινά "εναλλακτικά κάμπινγκ" που διοργανώνει κάθε χρόνο η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κι ομολογώ πως ορισμένες από τις απορίες μου, δεν τις έχω λύσει.

Κατ' αρχάς, δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα, γιατί αυτά τα κάμπινγκ αποκαλούνται εναλλακτικά, ενώ οι συμμετέχοντες κάνουν, ότι κάνουν κι όλοι οι άλλοι που επιλέγουν τα κάμπινγκ για τις διακοπές τους.

Το πρωί στη θάλασσα και στα beach bar οι νεότεροι, το απόγευμα μαζεύονται

κάτω από τα δέντρα και λέει ο ο καθένας την θεωρία του και το βράδυ γλέντι μέχρι τα ξημερώματα με ρεμπέτικα, χορούς και κανένα επαναστατικό τραγούδι ενδιάμεσα, για να τονώνεται και το αριστερό φρόνημα, που περνάει κρίση.

Η μόνη πρωτοτυπία στα εναλλακτικά κάμπινγκ του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως τα απογεύματα στήνονται οι πλαστικές καρέκλες στην σειρά και παρελαύνουν διάφορες φυσιογνωμίες, αναλύοντας διάφορα θέματα, εκτός από αυτά που κουβεντιάζουμε όλοι οι άλλοι στις καλοκαιρινές μας παρέες.

Ίσως αυτό να σημαίνει το εναλλακτικό...

Οτι κάθε φορά οι φίλοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α συζητούν απίθανα θέματα, κι όχι τα θέματα της επικαιρότητας, επειδή προφανώς σε αυτά δεν έχουν πια κάτι να πούνε.

Για παράδειγμα, χθες που οι μισοί Έλληνες βρισκόταν μπροστά από τα γκισέ της εφορίας ή της ΔΕΗ για να ρυθμίσουν σε δόσεις τους φόρους που τους φόρτωσε η κυβέρνηση της Αριστεράς, η νεολαία της Αριστεράς κάλεσε τον πρέσβη της Βενεζουέλας για να τους ενημερώσει γιατί είναι "σε αναβρασμό η γη του Μπολιβάρ", αλλά χωρίς να γίνει αναφορά στους δεκάδες νεκρούς του Μαδούρο, που ο ΣΥΡΙΖΑ παριστάνει πως δεν βλέπει.

Το καλοκαίρι του 2014, που όλος ο κόσμος συζητούσε αν συμφέρει την χώρα να πάει σε πρόωρες εκλογές, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συναινεί στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συναντιόταν και πάλι στο Γιαννιτσοχώρι Ζαχάρως και στο Βαθύ Γυθείου και με προσκεκλημένους τον Γιάννη Δραγασάκη, τον Δ. Τζανακόπουλο και την Τασία Χριστοδουλοπούλου συζητούσε θέματα όπως "οι κοινωνικές αντιστάσεις, το «κίνημα των πλατειών», κι ο νέος μεσαίωνας που βιώνουν οι νέοι εργαζόμενοι". Φέτος όλα αυτά ξεχάστηκαν κι η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συζητά για τον αναβρασμό στη γη του Μπολιβάρ!

Ενδεχομένως λοιπόν, να αποκαλείται εναλλακτικό το κάμπινγκ του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή οι συμμετέχοντες δεν ντύνονται, όπως ντύνονται συνήθως οι παραθεριστές στα κάμπινγκ.
Διότι δεν πάει κανείς σε κάμπινγκ φορώντας κόκκινο φουστάνι και κόκκινο κραγιόν, όπως πήγε η υπουργός Εργασίας, αλλά ούτε με σινιέ μπλουζάκι, πορτοφόλι Mont Blanc και το τελευταίο μοντέλο i-phone στο χέρι, όπως πήγαν, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κι ο πρόεδρος της Βουλής.

Εγώ τουλάχιστον, δεν ξέρω κανέναν που να πηγαίνει σε κάμπινγκ και να έχει i-phone και καμιά που να πηγαίνει σε σκηνή, φορώντας κόκκινο φουστάνι.

Δεν ξέρω επίσης κανέναν που αυτό το Σαββατοκύριακο να μην κουβέντιασε για τα περίφημα SMS που έστελνε ο Βαρουφάκης στον Τσίπρα για την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη και το σχέδιο για παράλληλο νόμισμα. Εκτός από τους συμμετέχοντες στο εναλλακτικό κάμπινγκ του ΣΥΡΙΖΑ που βρήκε πιο ενδιαφέρουσα την κατάσταση στη γη του Μπολιβάρ...

Keywords
Τυχαία Θέματα