Στην τελική ευθεία η μεγάλη επένδυση Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό


Στην τελική ευθεία έχει μπει η μεγάλη επένδυση του κ. Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ στο Σκορπιό τα έργα της οποία αναμένονται να ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα.

Σήμερα το πρωί ο σύμβουλος και εκπρόσωπος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ κ. Σεργκέι Τσερνίτσιν επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο στην Κέρκυρα όπου τον ενημέρωσε για την αξιοποίηση του Σκορπιού και την επένδυση ύψους περίπου 164 εκατομμυρίων ευρώ, που θα γίνει εκεί.

Θέμα της συνάντησης

των δυο πλευρών ήταν η στήριξη που θα παράσχει η οικογένεια Ριμπολόβλεφ στην Περιφέρεια Ιονίων νήσων στην εκπόνηση περιβαλλοντικής μελέτης από την Περιφέρεια στο πλαίσιο NATURA 2000 στην περιοχή της Λευκάδας και του Μαγνησίου.

«Εκτιμούμε πολύ τη στήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην μεγάλη επένδυση που θα ξεκινήσει στο Σκορπιό. Επίσης, το ενδιαφέρον μας είναι μεγάλο στο να στηρίξουμε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την έναρξη της περιβαλλοντικής μελέτης ώστε να βοηθήσουμε ουσιαστικά στην περιβαλλοντική ανάπτυξη στην περιοχή της Λευκάδας με στόχο την προστασία της φύσης. Είμαστε βέβαιοι ότι βήμα βήμα και με την στενή με την συνεργασία μπορούμε να έχουμε μαζί τα χρήσιμα αποτελέσματα στις εξελίξεις της περιοχής της Λευκάδας χάρη στην προσωπική συμμετοχή του Περιφερειάρχη, Θόδωρου Γαλιατσάτου και του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Θόδωρου Χαλικιά» δήλωσε ο κ. Τσερνίτσιν ενώ από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων επισήμανε: «Θα έχει ενδιαφέρον αυτά τα συμπεράσματα να επεκταθούν σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου. Μας ενδιαφέρει η συνεχής έρευνα και η παρακολούθηση για το πως εξελίσσεται η βιοποικιλότητα στο Ιόνιο και ιδιαίτερα στις συγκεκριμένες περιοχές και σκεφτόμαστε να δημιουργήσουμε ένα μόνιμο γραφείο του ΕΛΚΕΘΕ με έδρα την Λευκάδα».

Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνάντηση του Σεργκέι Τσερνίτσιν με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο

Η επένδυση στο Σκορπιό

Όπως έχει γίνει γνωστό το έργο της επένδυσης στο Σκορπιό αναμένεται από τον επόμενο μήνα. Γενικός επιθεωρητής θα είναι ο Ρώσος μηχανικός Σεργκέι Τσερνετσιν – τυγχάνει να έχει το ίδιο όνομα με τον σύμβουλο και στενό συνεργάτη του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ Σεργκέι Τσερνίτσιν- ο οποίος σε δηλώσεις του στο protothema.gr είχε μιλήσει για το project που θα αλλάξει την εικόνα του Σκορπιού. Όπως είχε επισήμανει ο «νέος» Σκορπιός βασίζεται στην ιδέα της ήπιας και οικολογικής ανάπτυξης, ενώ το έργο θα ολοκληρωθεί σε βάθος τετραετίας. «Η βασική ιδέα της ανάπτυξης, είναι η δημιουργία ενός οικολογικού νησιού με τη μέγιστη δυνατή χρήση του υπάρχοντος τοπίου και της δομής αλλά και της απαράμιλλης ομορφιάς. Ο Σκορπιός αναμένεται να παραμείνει πράσινος όπως είναι τώρα».

Όπως επισήμανε ο κ. Τσερνέτσιν οι εργάτες που θα απασχοληθούν στο έργο θα είναι στην πλειοψηφία τους Έλληνες από τη Λευκάδα και τις γύρω περιοχές, ενώ και για τη στελέχωση των νέων υποδομών θα προτιμηθούν Έλληνες με γνώσεις στα τουριστικά αλλά και στις ξένες γλώσσες. «Το έργο υπολογίζουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια, από τη στιγμή που θα ξεκινήσουμε, ενώ αναμένουμε σημαντική αύξηση των τοπικών υπαλλήλων κατά την ολοκλήρωση του project».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα