Στη Χαλκιδική το μεγαλύτερο ιαματικό spa center των Βαλκανίων

Ιδανικά χωροθετημένο στην καρδιά του Miraggio Thermal Spa Resort, πάνω σε μία φυσική υπόγεια θερμή πηγή, το Myrthia Thermal Spa είναι το υπερσύγχρονο κέντρο ευεξίας που συνδυάζει την αρχαία ελληνική τέχνη της υδροθεραπείας με τον μοναδικό πλούτο των υδάτινων πόρων της περιοχής Κάνιστρο Χαλκιδικής. Πρόκειται για έναν χώρο 3.000 τ.μ. με υπερσύγχρονες υποδομές, που συνδυάζει την ευεργετική επίδραση των ιαματικών λουτρών, σε συνδυασμό με υπηρεσίες αρχαίων ελληνικών τεχνικών μάλαξης και θεραπειών σώματος.

Η

θερμή φυσική πηγή με ιωδιούχο -και όχι με θειούχο- νερό, γνωστή και ως "Νερό Κανίστρου" είναι αναγνωρισμένη από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας Υδάτινων Πόρων. Το "Νερό Κανίστρου" ξεκινώντας από το υπέδαφος του Ολύμπου, φτάνει στην επιφάνεια σε μια θερμοκρασία περίπου 32οC, περνώντας μέσα από ένα υπόγειο δίκτυο αρχέγονων βράχων που ξεκινά σε βάθος 270 μέτρων. Η μεταλλική του σύσταση διαμορφώνεται κατά την πορεία του, ενώ η θερμοκρασία του μειώνεται στο τέλος της ανοδικής διαδρομής, λόγω της ανάμειξης του με ψυχρότερα επιφανειακά ύδατα.

Το "Miraggio Thermal Spa Resort" διαθέτει 300 δωμάτια (τα 48 με ιδιωτική πισίνα) και αναπτύσσεται σε έκταση περίπου 330 στρεμμάτων με θέα τον κόλπο του Τορωναίου και την Σιθωνία που βρίσκεται απέναντι.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του resort είναι η μαρίνα, που μπορεί να υποδεχτεί όλο τον χρόνο πάνω από 80 σκάφη αναψυχής και θαλαμηγούς μήκους μέχρι 40 μέτρων. Είναι κατασκευασμένη, με τέτοιο τρόπο ώστε το νερό να ανακυκλώνεται, αποτρέποντας την ανάπτυξη βακτηρίων στα κύτη των σκαφών και να μην επιβαρύνει το περιβάλλον. Η φιλικότητα προς το περιβάλλον συμπληρώνεται με το σύστημα γεωθερμίας που διαθέτει το ξενοδοχείο, το οποίο εξασφαλίζει μέση θερμοκρασία 17o C στα δωμάτια, προσφέροντας εξοικονόμηση ενέργειας που αγγίζει το 30% για την περίοδο λειτουργίας του.

Το προσωπικό του resort φτάνει σε αριθμό τα 380 άτομα, ενώ η συνολική επένδυση για την κατασκευή του ξεπέρασε τα 92 εκατομμύρια ευρώ.
Μέσα σε δύο χρόνια λειτουργίας η πληρότητα κατά τους θερινούς μήνες ξεπερνά το 95%, προσελκύοντας επισκέπτες από τη Ρωσία, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα και γενικά από την περιοχή των Βαλκανίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα