Σταθμός για τη βιομηχανία οι δεσμεύσεις της ΔΕΗ στην επιτροπή ανταγωνισμού

Σε μια περίοδο που η ανάγκη της βιομηχανίας για ανταγωνιστικό ενεργειακό κόστος είναι καθημερινό αίτημα, η χθεσινή απόφαση της επιτροπής ανταγωνισμού η οποία δικαιώνει την αλουμίνιον της Ελλάδος έναντι της ΔΕΗ, δικαιώνει ουσιαστικά το σύνολο της βιομηχανίας η οποία έχει επανειλημμένα ζητήσει διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ για τιμολόγια τα οποία αντιστοιχούν στο προφίλ της κάθε βιομηχανίας ξεχωριστά.

Η ΔΕΗ

υπό τη σκιά της Επιτροπής δεσμεύεται να κάνει αυτό που οφείλει σύμφωνα και με τον κώδικα προμήθειας. Δηλαδή να προχωρήσει διαπραγματεύσεις οι οποίες θα λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες αλλά και την κατανάλωση της Αλουμίνιον και όχι σε μονομερή τιμολόγηση όπως έκανε όλα τα παρελθόντα χρόνια.

Μάλιστα η ανάκληση της δήλωσης παύσης της εκπροσώπησης μετρητών από τη ΔΕΗ δίνει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι μπαίνει ένα οριστικό τέλος σε οποιαδήποτε παρελθούσα κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της ΔΕΗ και η δέσμευση μάλιστα από την ίδια τη ΔΕΗ προδηλώνει και τη διάθεση της νέας διοίκησης να αλλάξει σελίδα και να ξεκινήσει έναν νέο διάλογο με τη βιομηχανία.

Είναι γεγονός ότι η ΔΕΗ εξακολουθεί να ελέγχει την αγορά λιανικής στη χαμηλή, τη μεσαία και την υψηλή τάση με μερίδια ύψους από 94% - 100% και έγκειται σε εκείνην να αναλάβει το ρόλο που της ανήκει όσον αφορά τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα