Στα «ουράνια» εκτοξεύονται τα κέρδη της Singapore Airlines

Καθαρά κέρδη ύψους 135 εκατ. δολαρίων κατέγραψε η Singapore Airlines τους τρεις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, έναντι ζημιών ύψους 138,3 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.

Τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο ανήλθαν σε 4 δισεκ. δολάρια Σιγκαπούρης, επίδοση κατά 8,4% υψηλότερη σε ετήσια σύγκριση.

Οι οικονομικές επιδόσεις ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σύμφωνα με έρευνα της TripAdvisor, η Singapore Airlines χαρακτηρίζεται ως η κορυφαία αεροπορική εταιρεία του κόσμου για το 2018.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ ταξιδιωτών για διάστημα 12 μηνών ενώ για τα αποτελέσματά της χρησιμοποιήθηκε ειδικός αλγόριθμος.

Δεύτερη στην κατάταξη η Air New Zealand, με αποτέλεσμα η περσινή νικήτρια Emirates να υποχωρήσει στην τρίτη θέση.

Οι ασιατικοί αερομεταφορείς παρουσίασαν καλές επιδόσεις, με τρεις άλλες αεροπορικές εταιρείες - την Japan Airlines, την EVA Air και την Korean Air – να βρίσκονται στην πρώτη 10άδα.

Η μοναδική αμερικανική αεροπορική εταιρεία που έκανε τη λίστα ήταν η Southwest Airlines.
Πολλές γνωστές αεροπορικές εταιρείες, όπως οι British Airways, η Virgin Atlantic και η American Airlines, δεν βρίσκονται στις πρώτες 10.

Οι αερογραμμές της Singapore Airlines ήταν πρώτες τόσο για την κατηγορία της οικονομικής θέσης, όσο και γ’ αυτήν της business class.

Keywords