Σπάει κάθε ρεκόρ η Apple: Ξεπέρασε τα $925 δισ. κεφαλαιοποίηση

Ολοένα και πλησιάζει το ιστορικό ορόσημο του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων η κεφαλαιοποίηση της Apple, γεγονός που την καθιστά με διαφορά τη μεγαλύτερη εταιρεία του κόσμου.

Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού αναρριχήθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά στα 190 δολάρια (+1,4%) στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με την κεφαλαιοποίηση της μεγαλύτερης εταιρείας της Wall Street να

ανέρχεται πλέον στο ασύλληπτο ποσό των 927,7 δισεκ. δολαρίων.

Σε περίπτωση που η μετοχή ενισχυθεί κατά περίπου 13 δολάρια, με βάση τον τρέχοντα όγκο, η χρηματιστηριακή αξία θα φθάσει το ένα τρισ. δολάρια!

Αιτία του πρόσφατου ράλι υπήρξε η ανακοίνωση της εταιρείας

Τα καθαρά κέρδη της Apple κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του 25% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με το ασύλληπτο ποσό να διαμορφώνεται στα 13,8 δισεκ. ή 2,73 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας πανηγυρικά τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα έσοδα για τη μεγαλύτερη εισηγμένη της Wall Street ανήλθαν σε 61,1 δισεκ. δολάρια για το ίδιο χρονικό διάστημα, επίδοση κατά 16% υψηλότερη σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, που ξεπέρασε, επίσης, τις εκτιμήσεις.

Η εταιρεία πούλησε 52,2 εκατομμύρια iPhones στο τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για επίδοση ύψους 53 εκατομμυρίων, με τα σχετικά έσοδα να ανέρχονται σε 38 δισεκ. δολάρια.
Τα έσοδα από το τμήμα υπηρεσιών της εταιρείας του Steve Jobs, αυξήθηκαν κατά 31%, στα 9,1 δισεκ. δολάρια.

Η Apple αναμένει έσοδα μεταξύ 51,5 δισεκ. και 53,5 δισεκ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2018.
Ο τεχνολογικός κολοσσός γνωστοποίησε επιπλέον επαναγορές μετοχών συνολικού ύψους 100 δισεκ. δολαρίων, αλλά και αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος, κατά 16%.

Keywords
Τυχαία Θέματα