Σωτήρια για τη νορβηγική αεροπορική εταιρεία η στήριξη του πιο πλούσιου Νορβηγού

Η Norwegian Air Shuttle ASA κέρδισε την υποστήριξη του πλουσιότερου ανθρώπου της Νορβηγίας, ο οποίος παρέχει μια κάποια σταθερότητα στον δοκιμαζόμενο αερομεταφορέα, που αναζητά έναν νέο "μνηστήρα" μετά την απόφαση της IAG SA να εγκαταλείψει την διάρκειας 8 μηνών συνεργασία της.

Οι μετοχές υποχώρησαν σε επίπεδα- ρεκόρ, αφού η νορβηγική εταιρεία

δήλωσε την Τρίτη ότι είχε μαζέψει 3 δισεκατομμύρια κορώνες (353 εκατομμύρια δολάρια) σε μια έκδοση δικαιωμάτων που είχαν αναλάβει οι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του μεγιστάνα της ναυτιλίας John Fredriksen, προκειμένου να αποφευχθεί η παραβίαση οικονομικών δεσμεύσεων. Ενώ η μετοχή έπεσε, τα ομόλογα ανέβηκαν, καθώς οι επενδυτές χαιρέτισαν την εισροή μετρητών, γεγονός που μειώνει τις ανησυχίες για τη βιωσιμότητα της εταιρείας.

"Έχω γνωρίσει τον John Fredriksen για πολύ καιρό και έχουμε ακόμη έναν CFO που έχει εργαστεί για τον Fredriksen", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Bjorn Kjos σε δημοσιογράφους στο Όσλο. "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τον όμιλο Fredriksen ως μέρος αυτής της κοινοπραξίας εγγύησης".

Η Norwegian βρήκε κάλυψη μόλις λίγες μέρες μετά τη μέρα που η IAG της British Airways δήλωσε ότι είχε διακόψει τις συνομιλίες για πιθανή εξαγορά. Η εταιρεία είπε σε μια δήλωση ότι δεν είναι πλέον σε ενεργές συζητήσεις με τους συγκεκριμένους "μνηστήρες", αποδεσμεύοντας την εταιρεία, προκειμένου αυτή να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Ο Kjos ανέφερε ότι η Norwegian είναι ακόμα ανοικτή σε άλλους πιθανούς αγοραστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα