Σκουρλέτης για Novartis: «Σκάνδαλο με όλη τη σημασία της λέξης»

«Σκάνδαλο με όλη τη σημασία της λέξης» χαρακτήρισε το θέμα Novartis, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην εφ. "Τα Νέα" τονίζοντας ότι «το ζητούμενο μέσα από τη διαδικασία διερεύνησης του είναι να αποδοθούν ευθύνες, αλλά και να οδηγηθούμε στην αναγκαία εκείνη θεσμική θωράκιση έτσι ώστε στο μέλλον να περιορίζονται οι πιθανότητες εκδήλωσης παρόμοιων σκανδάλων».

Εγκάλεσε την ΝΔ

και «ως ένα βαθμό» το Κίνημα Αλλαγής για τήρηση στάσης συγκάλυψης, σημειώνοντας ότι «θα ήταν μια ευκαιρία πραγματικής αυτοκάθαρσης αν είχαν μια στάση αποστασιοποίησης από ενδεχόμενες ευθύνες και διευκόλυνσης της δικαστικής έρευνας».

Στάθηκε ιδιαίτερα στην ΝΔ είπε ότι ο κύριος εκφραστής της στην Βουλή ήταν ο κ. Σαμαράς που «εμφανίστηκε με έναν απόλυτα ακροδεξιό, διχαστικό και εμφυλιοπολεμικό λόγο», προσθέτοντας «τώρα πια μπορούμε με βεβαιότητα να μιλάμε για τον πραγματικό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον "Αντώνη Μητσοτάκη"».

Είπε ότι ο κίνδυνος ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής ξεπερνιέται με την σε βάθος απρόσκοπτη δικαστική έρευνα, «που θα επιβεβαιώσει ή όχι του λόγου το αληθές» προσθέτοντας ότι «αν η υπόθεση αυτή δεν πάει σε βάθος, αν δεν καταλογιστούν κάθε είδους ευθύνες και δεν απαντήσουμε στα ερωτήματα που μας θέτει η ίδια η κοινωνία τότε θα βγούμε όλοι χαμένοι και κυρίως η αξιοπιστία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα