Σήμερα η απόφαση για την ποινή στη Χρυσή Αυγή

Σήμερα τα σπουδαία για την πρωτοφανή επίθεση σε βάρος του Νίκου Δένδια μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής από τον Ηλία Κασιδιάρη, καθώς η Διάσκεψη των Προέδρων θα συνεδριάσει το μεσημέρι για να αποφασίσει την ποινή για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ήδη από χθες έχουν αποβληθεί οι βουλευτές της από τις

συνεδριάσεις της επιτροπής για συμφωνία με τους δανειστές ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Βουλευτές έχουν ζητήσει τον οριστικό αποκλεισμό των βουλευτών της ΧΑ, τουλάχιστον μέχρι να βγει η απόφαση του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Θυμίζουμε πως ο Ηλίας Κασιδιάρης, συνεπικουρούμενος αρχικά από τον συνάδελφό του Γιάννη Λαγό και στη συνέχεια και από άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκε και έφτασε σε σημείο χειροδικίας σε βάρος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, όταν εκείνος απλώς πέρασε μπροστά του, την ώρα που είχε το λόγο.

Όπως ήταν αναμενόμενο προκλήθηκε χάος στην αίθουσα της Ολομέλειας με τον προεδρεύοντα να ζητά από την φρουρά να οδηγήσει στην έξοδο τον βουλευτή της ΧΑ και στη συνέχεια να γίνεται δεκτή η πρόταση μομφής για την αποβολή όλων των βουλευτών της.

Πολιτική θύελλα...

Η καταδίκη της επίθεσης ήταν ομόθυμη και άμεση, ενώ η ΝΔ με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «η προκλητική και τραμπούκικη επίθεση Κασιδιάρη στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκο Δένδια δείχνει ότι, για μια ακόμη φορά, η Χρυσή Αυγή διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτήν τη φορά, για να αποπροσανατολίσει την κοινωνία και η Κοινοβουλευτική πλειοψηφία να περάσει το πιο σκληρό και επώδυνο Μνημόνιο».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ως προς τη σκοπιμότητα του επεισοδίου με πρωταγωνιστή τον Ηλία Κασιδιάρη είχαν κινηθεί με δηλώσεις τους και βουλευτές όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης από τη ΝΔ, αλλά και ο Αντρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ο κ.Λοβέρδος, μάλιστα, είχε σημειώσει χαρακτηριστικά ότι «αν υπάρχει βίντεο της χειροδικίας Κασιδιάρη, τότε θα ξεφτιλιστεί η χώρα». Από την πλευρά του, ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς χαρακτηρίσει τις πράξεις του Κασιδιάρη ως «λεκέ» στον κοινοβουλευτικό βίο του τόπου και τα όσα έγιναν «εικόνες ντροπής».

Οι δηλώσεις του κ.Γεωργιάδη πάντως, προκάλεσαν την αντίδραση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο σε ανακοίνωσή του, αφενός καταδικάζει το επεισόδιο σε βάρος του κ.Δένδια, αφετέρου επιτίθεται στον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

Δηλώσεις Δένδια

Ο κ. Δένδιας μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες περιέγραψε ως εξής το επεισόδιο: «Περνούσα από τον διάδρομο της Ολομέλειας και ξαφνικά μου λέει «πού πας ρε». Γυρίζω, τον κοιτάζω και με σπρώχνει με τα δύο του χέρια φωνάζοντας: «Φύγε από μπροστά μου ρε». Στη συνέχεια κινήθηκε και πάλι απειλητικά προς το μέρος μου, αλλά τον σταμάτησαν αρκετοί βουλευτές και τον απώθησαν προς τα πίσω. Ο Κασιδιάρης τότε άρχισε να πετά μπουκάλια με νερό προς το μέρος μου, ενώ σύσσωμη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής έβριζε εμένα, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βορίδη κ.α.».

Έμμεση ομολογία Λαγού...

Το περιστατικό επιβεβαίωσε εμμέσως ο Γιάννης Λαγός εκ μέρους της Χρυσής Αυγής λέγοντας στην παρέμβασή του: «Ο εκδημοκρατισμός σας είναι a la carte. Συνέβη ένα επεισόδιο και το καταδικάσατε όλοι. Ξεχνάτε όλοι ότι πριν από δύο χρόνια εξ αιτίας αυτού του κυρίου, του Σαμαρά και του Αθανασίου ο κ. Κασιδιάρης, ο αρχηγός και εμείς βρεθήκαμε στη φυλακή χωρίς στοιχεία. Ποιο από τα δύο είναι βία;».

Ο κ. Λαγός, μάλιστα, προχώρησε και σε νέα απειλή λέγοντας ότι «εάν δεν υπήρχαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο ίδιος ο Κασιδιάρης να συγκρατηθεί θα τρέχατε από τις πόρτες».

Βούτσης: Θέλουν να συμμετέχουν στις διαδικασίες δια της χειροδικίας

«Έδειξαν ότι είναι διατεθειμένοι διά της χειροδικίας να συμμετάσχουν σε αυτές τις διαδικασίας, άρα προληπτικά η θέση μας είναι ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το νομοσχέδιο», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας από τα βουλευτικά έδρανα.

Παράλληλα ζήτησε - εκτός από την παραπομπή Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας - η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής να μην συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο καθώς, όπως πρόσθεσε, οι κανονισμοί φτιάχτηκαν και εφαρμόζονται για την ομαλή λειτουργία της Βουλής.

Βορίδης: Να αποβληθούν από το σύνολο των επιτροπών

Για στιγμές που δεν έχει ζήσει το ελληνικό κοινοβούλιο έκανε λόγο εκ μέρους της ΝΔ ο Μάκης Βορίδης. «Ο κ. Δένδιας υπέστη επίθεση χωρίς να υπάρχει λόγος εντάσεως. Η στόχευση είναι σαφής. Κύριε πρόεδρο ζητάμε να διατάξετε την αποβολή του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία. Να αποβληθούν όλοι, όλοι συμπράξανε, όλοι βρίζανε. Πρέπει αυτό να είναι ένα μήνυμα: το κοινοβούλιο μπορεί να προστατεύσει τις διαδικασίες του. Να αποβληθούν από το σύνολο των επιτροπών».

Πύρρος Δήμας: Οι εγκληματίες ανήκουν στη φυλακή και όχι στα έδρανα της Βουλής

Με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, από τις ΗΠΑ όπου εργάζεται, αντέδρασε ο πρώην βουλευτής και ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο οποίος είχε ορθώσει το ανάστημά του στους βουλευτές της ΧΑ σε αντίστοιχο περιστατικό στο παρελθόν:

«Ήθελαν να μας δείξουν, να μας θυμίσουν, πόσο «μάγκες» είναι παίζοντας ξύλο στη Βουλή. Τους ξέρουμε πλέον. Η φασιστική συμπεριφορά τους δε πρέπει να μας φοβίζει. Πρέπει να μας εξοργίζει. Καμία ανοχή σε όσους δε σέβονται τίποτα, σε όσους σηκώνουν τόσο εύκολα το χέρι, σε όσους μας πουλάνε πατρίδα χωρίς να έχουν καμία αίσθηση πόσο φθείρουν την έννοια με τη συμπεριφορά τους. Πριν δύο χρόνια ήταν ο Μίχος, σήμερα ο Κασιδιάρης, αύριο δεν πρέπει να είναι κανείς τους. Ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτό το επικίνδυνο αστείο. Οι εγκληματίες ανήκουν στη φυλακή και όχι στα έδρανα της Βουλής.

ΥΓ: Ξέρω ότι πιθανώς αρκετοί να με βρίσουν ή να με ειρωνευτούν που δε ζω ή δουλεύω πια στη χώρα που αγαπώ. Το περιμένω. Ομως ας είναι αυτή η τελευταία τέτοια έκφραση του θυμού και του μίσους σας. Ας ξεπεράσουμε επιτέλους τις πρωτόγονες συμπεριφορές, και ας κάτσουμε να λύσουμε τα προβλήματα αυτής της χώρας ως σκεπτόμενοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το μέλλον των παιδιών τους».

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα