Σέντερ (ΥΠΟΙΚ Βαυαρίας): Δεν ανταλλάσσουμε προσφυγικό με χρέος

Η Ελλάδα θα βοηθηθεί σε περίπτωση που στο έδαφός της συσσωρευθούν πρόσφυγες αλλά δεν θα πρέπει να περιμένει«εκπτώσεις» όσον αφορά στο πρόγραμμα σταθερότητας, διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, που προέρχεται από το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ.

«Σύντομα θα μπορούσαν να συσσωρευθούν όλοι οι πρόσφυγες στην Ελλάδα. Τότε θα πρέπει να βοηθήσουμε ξανά την Ελλάδα

όπως και πριν από ένα χρόνο» είπε ο Γερμανός πολιτικός μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ωστόσο, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως «δεν θα κάνουμε έκπτωση στην Ελλάδα παρέχοντάς της ασυλία στους στόχους σταθερότητας. Δεν είναι επιτρεπτό να συγχέεται η ευρωκρίση με την ασφάλεια των συνόρων στο Αιγαίο. Η Αθήνα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις και στους δύο τομείς. Αν η Ελλάδα αρνηθεί, θα πρέπει να σκεφτεί κανείς για συνέπειες».
Όπου «συνέπειες» είναι η έξοδος της Ελλάδας από τη Σένγκεν. «Aυτό είναι στο χέρι της Ελλάδας. Πολλά θεωρήθηκαν κατά την διάρκεια του περασμένου έτους αδιανόητα και χαρακτηρίστηκαν αδύνατα και σήμερα είναι πραγματικότητα. Όταν εγώ μίλησα πρώτος για ελέγχους στα σύνορα, η κατακραυγή ήταν μεγάλη. Τώρα υπάρχει παντού στην Ευρώπη», είπε ο Σέντερ.
Παράλληλα, υπερασπίστηκε τις χώρες (Αυστρία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Πολωνία) που «φωνάζουν» κατά της Ελλάδας και θέλουν να κλείσουν τα ελληνικά σύνορα και να μετατοπιστούν τα όρια της Ε.Ε. στην ΠΓΔΜ! «Αυτές οι χώρες δεν το κάνουν κακόπιστα, αλλά επειδή δεν πιστεύουν πλέον ότι τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. μπορούν να προστατευθούν από την Ελλάδα», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα