Σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ ο θάνατος του ροκ σταρ της κουζίνας Άντονι Μπουρντέν

Παγκόσμιο σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του μεγάλου ροκ σταρ της γαστρονομίας, Άντονι Μπουρντέν ,σε ηλικία 61 ετών.

Η αυτοκτονία του μετρ της μαγειρικής είναι αντικείμενο σχολιασμού σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ που τον αποχαιρετούν πλέκοντας το

εγκώμιο του Νεοϋορκέζου που έφερε την επανάσταση στην κουζίνα με τον δικό του ανεπανάληπτο τρόπο.

«Ήταν ένας δάσκαλος κι όχι άβαταρ», σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο CNN που τον αποχαιρετά μ΄ ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα στον διάσημο σεφ και παρουσιαστή της γνωστής εκπομπής του CNN «Parts Unknown»».

«Η αγάπη του για μεγάλες περιπέτειες, νέους φίλους, το καλό φαγητό και το κρασί, καθώς και οι εξαιρετικές ιστορίες του ανά τον κόσμο τον κατέστησαν σε μοναδικό αφηγητή. Τα ταλέντα του δεν έπαψαν ποτέ να μας εκπλήσσουν και θα μας λείψει πάρα πολύ. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με την κόρη του και την οικογένειά του σε αυτές τις απίστευτα δύσκολες στιγμές», γράφει στο Twitter.

.@andersoncooper: We have lost a friend, a travel companion who was always up for an adventure and one of this country’s greatest storytellers.

He loved and was loved in return. We remember our friend and our colleague Anthony Bourdain. https://t.co/1psFSjzFLw

— Anderson Cooper 360° (@AC360) 9 Ιουνίου 2018

Το μέσο επικοινωνίας του με τον έξω κόσμο ήταν το φαγητό:μας έδειχνε πώς να το μαγειρεύουμε, πώς να το τρώμε αλλά και πώς να το μοιραζόμαστε. Δεν έγινε γνωστός από τις δεξιότητες του για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούσε το μαχαίρι αλλά για τις ιστορίες του από την κουζίνα.

Ήταν το «κακό παιδί» της μαγειρικής

Σύμφωνα με τον ιστότοπο «Βusiness Ιnsider», ο απαγχονισμός τους Μπουρντέν έγινε στη Γαλλία όπου βρισκόταν για τις ανάγκες μιας τηλεοπτικής εκπομπής γαστρονομίας για λογαριασμό του αμερικανικού δικτύου CNN. Στα τέλη της δεκαετίας του 2000 και το 2010, ο Μπουρντέν απέσπασε πολλά βραβεία και διακρίσεις για την δουλειά του, την ίδια ώρα όμως πάλευε να δαμάσει την εξάρτησή του από τις ναρκωτικές ουσίες. Hταν ένας άνθρωπος που έλεγε «ναι» σε όλα...Ήταν το «κακό παιδί» της μαγειρικής

Guardian: Ελεύθερο και ανήσυχο πνεύμα στη ζωή και την κουζίνα

Για την βρετανική εφημερίδα «Guardian» o Μπουρντέν ήταν ένα ελεύθερο και ανήσυχο πνεύμα και στη ζωή του αλλά και στην κουζίνα.

Ο Άντονι Μπουρντέν,όπως χαρακτηριστικά γράφει το επίμαχο δημοσίευμα, ήταν αυτός που πρωτοστάτησε στη νέα γενιών αφηγητών της μαγειρικής με το βιβλίο που κυκλοφόρησε το 1999 για το χάος και την ανταγωνιστικότητα στην κορυφαία επαγγελματική κουζίνα,υπό τον τίτλο:«Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly».

Ο ίδιος είχε παραδεχτεί πώς, το πιο αηδιαστικό πράγμα που είχε φάει ποτέ στη ζωή του ήταν άπλυτος πρωκτός αγριογούρουνου. Σ' ένα ταξίδι του στο Μεξικό είχε δοκιμάσει όρχεις προβάτου.

«Εξανθρώπισε τους μουσουλμάνους μέσα από τον πολιτισμό και το φαγητό»

Ο ακτιβιστής των πολιτικών δικαιωμάτων, Ιμραέν Σιντίκι διευθυντής στο Συμβούλιο Αμερικανοισλαμικών σχέσεων Σχέσεων στην Αριζόνα εξήρε το έργο του Μπουρντέν στη Μέση Ανατολή.

«Σε αυτή την εποχή της ισλαμοφοβίας και της εξολόθρευσης μουσουλμάνων μέσω των μέσων ενημέρωσης,ο Anthony Bourdain χρησιμοποίησε την πλατφόρμα του για να εξανθρωπίσει τους μουσουλμάνους μέσα από τον πολιτισμό και το φαγητό», έγραψε ο Σιντίκι στο Twitter.

Ο Χουλιάν Βεντούρα, πρεσβευτής του Μεξικού στη Βρετανία χαρακτήρισε τον Μπουρντέν ως «έναν από τους μεγαλύτερους και πιο καταξιωμένους πρεσβευτές του μεξικανικού φαγητού και έναν ασυμβίβαστο υπερασπιστή των Μεξικανών μεταναστών στις ΗΠΑ».

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα