Σε ανοδικό σερί η Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Τρίτη ημέρα ανόδου καταγράφεται στη Wall Street, η οποία επικεντρώνεται σήμερα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας.

Το θετικό κλίμα ενισχύει και η αισιοδοξία για μια πιο χαλαρή νομισματική πολιτική από Fed, ενώ την ίδια ώρα η αγορά δείχνει να αδιαφορεί για το κυβερνητικό shutdown στο οποίο εμμένει ο Τραμπ εάν δεν πάρει το Τείχος του.

Δημοσίεμα του «Dow Jones Newswires», που αναφέρει ότι οι διαπραγματευτές για το εμπόριο από την Κίνα και τις

ΗΠΑ έχουν περιορίσει ορισμένες από τις διαφορές τους, προσέφερε προσωρινά σημαντική ώθηση στους δείκτες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διαπραγματευτές έχουν σημειώσει πρόοδο σε θέματα όπως η αγορά αμερικανικών αγαθών και υπηρεσιών.

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι μια συμπληρωματική συνομιλία μεταξύ αξιωματούχων σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου αναμένεται αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ωστόσο, το «DJ» τονίζει ότι οι δύο πλευρές δεν είναι ακόμα έτοιμες να φτάσουν σε συμφωνία.

Παρά το γεγονός ότι δεν αναμένεται να επιτευχθεί άμεσα κάποια συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι επενδυτές ευελπιστούν ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούνε να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και να περιορίσουν την επιβολή δασμών.

Με ανάρτησή του στο «Twitter» ο Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε ότι «οι συζητήσεις με την Κίνα προχωρούν πολύ καλά!». Βέβαια ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι γνωστός για το συχνά υπερβολικό ύφος του ή για το ότι ερμηνεύει καταστάσεις περισσότερο με το δικό του συμφέρον το οποίο ενδεχομένως να μη συμβαδίζει πάντα με αυτό της αγοράς.

Οι αμερικανικοί δείκτες περιέκοψαν σημαντικά τα κέρδη ένω του 1% που κατέγραφαν μέχρι εκείνη την ώρα, με τον Nasdaq μάλιστα να γυρνά αρνητικός.

Ο Dow Jones αυτήν την ώρα ενισχύεται κατά 0,36% στις 23.615 μονάδες, ο S&P 500 κατά 0,18% στις 2.554 μονάδες, και ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,21% στις 6.808 μονάδες.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές εξετάζουν τις προθέσεις της Fed για τις αυξήσεις επιτοκίων το 2019. Ο Raphael Bostic, πρόεδρος της Fed Ατλάντας, δήλωσε χθες ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει μόνο μία αύξηση επιτοκίων κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης εμπιστοσύνης μικρών επιχειρήσεων υποχώρησε στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων 14 μηνών. Ο δείκτης διαμορφώθηκε στο εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο των 104,4 μονάδων, καταγράφοντας πτώση 0,4 μονάδων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,6% στα 49,37 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,6% στα 1.282 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στο επίπεδο του 1,1435 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,711%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Home Depot σημειώνει άνοδο 1,9%, στα 178,8 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα