Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το Brexit ενεργοποιεί η Airbus

Η Airbus ενεργοποιεί τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για το Brexit καθώς «καταρρέει» η στρατηγική της βρετανικής κυβέρνησης για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αεροπορικής βιομηχανίας.

Η Airbus, που απασχολεί 15.000 άτομα στη Βρετανία, έχει προχωρήσει σε σειρά από προειδοποιήσεις για τους κινδύνους να βρεθεί η χώρα εκτός της ΕΕ χωρίς μια συμφωνία.

Ο διευθύνων σύμβουλος

Τομ Έντερς στην Αεροπορική Έκθεση του Φάρνμπορο δήλωσε ότι η Λευκή Βίβλος που δημοσιοποίησε η βρετανική κυβέρνηση την περασμένη Πέμπτη, παρουσιάζοντας τα σχέδιά της για το εμπόριο μετά το Brexit, είναι θετική αλλά ότι τα γεγονότα έκτοτε άλλαξαν αυτή την άποψη.

«Νομίζω ότι η Λευκή Βίβλος πήγαινε στη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Έντερς σε δημοσιογράφους.

«Τώρα, την βλέπουμε να καταρρέει πάλι, άρα είναι ένας ακόμα λόγος για εμάς να λάβουμε πιο σοβαρές αποφάσεις», δήλωσε, αναφερόμενος στην κίνηση της συντηρητικής κυβέρνησης να αποδεχθεί τροποποιήσεις στο σχέδιό της από μια ομάδα σκληροπυρηνικών υποστηρικτών του Brexit στο κόμμα της.

Η Airbus θα ενεργοποιήσει τώρα τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για να διασφαλίσει ότι η παραγωγή της μπορεί να συνεχιστεί ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η εμπορική σχέση μετά το Brexit, δήλωσε ο Έντερς.

«Ενεργοποιούμε τώρα τα σχέδια έκτακτης ανάγκης, τα οποία σε μεγάλο βαθμό επικεντρώνονται στη δημιουργία κάποιων αποθεμάτων...ούτως ώστε να είμαστε σε θέση για μια σύντομη περίοδο μετά την έξοδο να αποσοβήσουμε τις επιπτώσεις», δήλωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα