Σ. Αραβία: «Τεράστιο λάθος» ο θάνατος του Κασόγκι - Δεν θα επιβάλλουμε εμπάργκο πετρελαίου

Η Σαουδική Αραβία χαρακτήρισε την δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης "τεράστιο και σοβαρό λάθος", αλλά προσπάθησε να προστατέψει τον ισχυρό ηγέτη της, λέγοντας ότι ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν δεν γνώριζε τίποτα.

Τα σχόλια του υπουργού Εξωτερικών Adel al-Jubeir ήταν μερικά από τα πιο άμεσα που ήρθαν από το Ριάντ, το οποίο έδωσε πολλαπλές και αντικρουόμενες δηλώσεις για τη δολοφονία του Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου, αρνούμενο πρώτα τον θάνατό του και αργότερα τον παραδέχτηκε μέσα σε μια διεθνή κατακραυγή.

"Αυτή ήταν μια αδίστακτη

επιχείρηση. Αυτή ήταν μια επιχείρηση όπου τα άτομα κατέληξαν να ξεπερνούν τις αρχές και τις ευθύνες που είχαν ", δήλωσε ο Jubeir στον αμερικανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα Fox.

Δεν θα επιβάλλουμε εμπάργκο πετρελαίου

Ο «ηγέτης» του ΟΠΕΚ, η Σαουδική Αραβία, δεν επιθυμεί να επιβάλει εμπάργκο πετρελαίου σαν εκείνο του 1973 στους δυτικούς καταναλωτές, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας τη Δευτέρα.

Το εμπάργκο πετρελαίου του 1973 αφορά μια έκτακτη κίνηση των αραβικών μελών του ΟΠΕΚ για την καταστολή των αγορών πετρελαίου. Επιβλήθηκε στις χώρες που υποστήριζαν το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου Yom Kippur του ίδιου έτους μεταξύ Ισραήλ και αρκετών αραβικών κρατών. Ως αποτέλεσμα, η αμερικανική κυβέρνηση αποχώρησε με ακατέργαστη έλλειψη και οι τιμές του πετρελαίου τετραπλασιάστηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα